TVORAC NAJVEĆEG ČUDA NA MUNDIJALU PREUZIMA BELGIJU? Igrači bi voleli da ih predvodi Tijeri Anri, ali čelnici Saveza žele njega

Novosti online

10. 01. 2023. u 16:36

ČELNICI FS Belgije odlučili su da selektorsku ulogu posle odlaska Roberta Martineza ponude treneru koji je na proteklom SP u Kataru priredio najveće iznenađenje, pošto je ekipa koju je predvodio savladala potonje šampione sveta Argentinu.

ТВОРАЦ НАЈВЕЋЕГ ЧУДА НА МУНДИЈАЛУ ПРЕУЗИМА БЕЛГИЈУ? Играчи би волели да их предводи Тијери Анри, али челници Савеза желе њега

FOTO: EPA

Iako se većina igrača izjasnila u korist Tijerija Anrija koji je od prošle godine na funkciji asistenta, u Savezu kao da nemaju poverenja u legendarnog francuskog fudbalera pa su se odlučili za njegovog zemljaka. 

Crveni đavoli su debelo podbacili na Mundijalu jer su kao jedan od favorita iz drugog plana takmičenje završili u grupi, iza potonjih polufinalista Hrvatske i Maroka.

Ceh je platio Martinez koji je odmah po povratku ekspedicije u Belgiju podneo ostavku, a u međuvremenu je izabran za selektora Portugala posle otkaza koji je uručen Fernandu Santošu.

Renar je u Kataru predvodio Saudijsku Arabiju koja je u prvom kolu savladala Argentinu. Iako je naredne dve utakmice izgubila, nije razočarala. 

Francuz je na SP u Rusiji 2018. predvosdio Maroko koji je u jakoj grupi sa Španijom, Portugalom i Iranom pretrpeo va minimalna poraza i osvojio bod protiv crvene furije.

Vodio je i selekcije Zambije i Obale Slonovače sa kojima je osvajao Afrički kup nacije. Tako je postao prvi trner u istoriji koji je ovo takmičenje osvojio sa dve različite selekcije - 2012 Zambija i 2015. Obala Slonovače.

BONUS VIDEO

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ O DERBIJU U KOME NEĆE BITI AKTER: Ko ima moj broj molim ga da me ne zove tokom utakmice, igrači će znati šta treba da rade