GENERALKA SA CSKA: "Valjak" će zvanično upaliti motore sutra prozivkom u "Zemunelu"

M. B.

27. 12. 2022. u 10:19

UVOD u pripremni period je aktuelan već sedam dana otkako su se u "Zemunelu" okupili domaći igrači, a "valjak" će zvanično "upaliti motore" sutra od 10 časova prozivkom u svom sportskom centru, kada će se ekipi priključiti stranci, čiji je odmor trajao nešto duže zbog božićnih praznika.

ГЕНЕРАЛКА СА ЦСКА: Ваљак ће званично упалити моторе сутра прозивком у Земунелу

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana će do polaska u staru zimsku bazu, 12. januara, turski Belek, trenirati u Beogradu, a tokom pripremnog perioda očekuje ih minimum pet provera.

Prva je zakazana za 15. januar protiv Univerzitatee iz Krajove, dok će četiri dana kasnije rival biti ruski premijerligaš Ahmat. Za 23. januar su zakazana dva meča, prepodnevni protiv TSC i popodnevni sa Austrijom iz Beča.

Dan pre povratka u Beograd, 27. januara, na programu je generalka protiv moskovskog CSKA, čiji je član bivši kapiten Partizana Saša Zdjelar.

I pored činjenice da sledi onaj najteži, za sve igrače i najdosadniji deo rada, visoki štoper Siniša Saničanin napominje da je jedva čekao da počnu pripreme za drugi deo sezone.

- Bila je velika pauza, odmarao sam se i malo trenirao da dođem spreman na pripreme. Odmor sam proveo u krugu porodice, mnogo nam je prijala pauza, jer je prvi deo sezone bio baš dug - naglašava Saničanin.

Umesto uobičajena dva treninga na startu priprema, sada se u "Zemunelu" radi jednom dnevno, ali je tempo znatno pojačan.

- Prvi put da imamo pripreme na ovaj način, jedan trening od preko dva sata. Naporno je, mi smo tu da se privikavamo. Noge su teške, ali iz dana u dan biće bolje. Imamo dosta vremena za pripremni period, nadam se da ćemo se dobro spremiti.

Slično razmišlja i iskusni golman Milan Lukač.

- Često se igrači šale kako mi golmani ništa ne radimo, a zapravo nije tako. Stalno se krećemo i kada se to premeri, posebno na kraju evropskih utakmica, to je onda i oko pet kilometara. Naši treninzi su iscrpljujući, posebno u pripremnom delu. Imali smo dugu pauzu i željni smo treninga - kaže Lukač.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)