ONA MU JE DALA NADIMAK BARBIKA: Preminula mesec dana pre Siniše, bila je uz Cveleta "alfa i omega" na Marakani

Novosti online

20. 12. 2022. u 11:58

FUDBALSKI svet, Italija, Srbija, cela zemaljska kugla i dalje tuguje sa Sinišom Mihajlovićem. Otišao je čovek koji se zlatnim slovima upisao u stranice svih klubova za koje je nastupao.

ОНА МУ ЈЕ ДАЛА НАДИМАК БАРБИКА: Преминула месец дана пре Синише, била је уз Цвелета алфа и омега на Маракани

Foto: M. V./FK Crvena Zvezda

Legendarni bombarder, posle trogodišnje bitke sa leukemijom, nije uspeo da izađe kao pobednik i napustio nas je u 53. godini. Najmlađi iz barijevske generacije Crvene zvezde otišao je prvi na onaj svet...

Mnogi se sada prisećaju početaka Mihajlovića i prva asocijacija na njega je duga, kovrdžava kosa i širok osmeh, zbog čega je i dobio nadimak Barbika, kada je iz Vojvodine prešao u Zvezdu za tadašnjih rekordnih milion nemačkih maraka. A kuma je bila Silva Glišić, čuvena sekretarica generalnog sekretara, kasnije i generalnog direktora crveno-belih Vladimira Cvetkovića.

Mihajlović je jednom prilikom otkrio kako je zapravo dobio taj prvi nadimak u Zvezdi.

- Standardno sam igrao, postizao i poneki pogodak. Međutim, nakon što smo eliminisali Dinamo iz Drezdena, a pogotovo nakon pogotka koji sam dao Bajernu iz Minhena, dva minuta pred kraj meča, čime je Zvezda postala finalista Kupa šampiona, moja popularnost je porasla kod delija. Sada, nakon završene fudbalske karijere, smatram da mi je to najvažniji gol, jer da ga nije bilo, Zvezda ne bi igrala u finalu niti bi bila prvak Evrope i planete. Sekretarica kluba Silva Glišić zbog duge kose i osmeha nazvala me je Barbika, a tako su me dugo i ostali zvali iz milja. A tek kada smo postali šampioni Evrope, pobedivši Olimpik iz Marselja u Bariju, a potom pobedom nad Kolo-Kolom iz Čilea u Tokiju osvojili smo i Interkontinentalni kup i postali klupski prvaci planete. Postao sam, kao i svi ostali prvotimci Zvezde, opšteprihvaćen junak i miljenik, ne samo delija, već cele nacije! Rečju, godinu i po dana provedenih u Zvezdi su do sada najlepši deo mog života - podsetio se Mihajlović prilikom preuzimanja selektorske palice pre nekoliko godina.

Sudbina je tako uredila da je čuvena sekretarica Silva preminula pre samo mesec dana. Radila je u našem najtrofejnijem fudbalskom klubu u vreme najvećih uspeha Zvezde. Bila je pouzdan i vredan radnik, zapamtile su je mnoge generacije rukovodilaca, fudbalera, trenera, navijača...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna