"IMALI SU TRI PIŠTOLJA, ALI JA SAM IZ SRBIJE": Ispovest Dušana Tadića koja je potresla Holandiju

Novosti online

04. 11. 2022. u 08:41

Kapiten Ajaksa i fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić je pre skoro tri meseca napadnut od strane razbojnika usred Amsterdama, a sada je konačno odlučio da otkrije više o tom incidentu.

ИМАЛИ СУ ТРИ ПИШТОЉА, АЛИ ЈА САМ ИЗ СРБИЈЕ: Исповест Душана Тадића која је потресла Холандију

FOTO: M. Vukadinović

- Bio sam sa prijateljem na večeri u italijanskom restoranu, a kada sam posle toga došao, ispred kuće su me napala dva nepoznata čoveka. Iako sam nosio odelo i cipele, bio sam brži od njih, ali su me u jednom trenutku ipak sustigli na svom skuteru - započeo je Tadić svoju ispovest.

- Već u sledećem trenutku smo se tukli. Pomeranjem u levu i desnu stranu sam uspeo da ih razdvojim i tada sam prvo udario onog za kog mi se činilo da je glavni. Drugi me s leđa uhvatio za vrat, ali sam ga udario laktom.

Sa ove vremenske distance, najbolji fudbaler Ajaksa može hladne glave da sagleda čitavu situaciju.

- Tek kad pogledam unazad, shvatam da su stvari mogle da ispadnu totalno drugačije. Međutim, u tom trenutku sam bio pun adrenalina i išao sam u borbu.

FOTO: EPA

 

Vratio se potom na sam obračun.

- Iako su imali tri vatrena oružja, ja sam neko ko se nikada ne odriče svog ponosa. Rođen sam u Srbiji i kao dete sam se dosta tukao. Osećao sam se dobro i snažno - rekao je Tadić, koji ne krije da se posle svega zapitao "Šta je ovo bilo?".

Poslednjih godina su fudbaleri, ali i drugi sportisti širom planete neretko mete razbojnika.

- Ovakve stvari se prečesto dešavaju, i to ne samo fudbalerima. Ako se ljudi i ubuduće budu osećali nesigurno, napustiće mesta gde trenutno žive. To se odnosi i na mene, pošto mi je dobrobit porodice na prvom mestu. Nadam se da će ovi zločini biti zaustavljeni.

Posle incidenta od pre tri meseca, Tadić i njegova porodica povukli su očekivan potez.

- Sada imamo lično obezbeđenje, a preduzeli smo i druge mere predostrožnosti, o kojima mi policija ne dozvoljava da govorim - poručio je Tadić.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024