MA, SAMO NEKA GA ASOVI PLJUJU! Dušan Tadić zavio u crno evropskog giganta u burnoj noći Lige šampiona (VIDEO)

Novosti online

01. 11. 2022. u 23:05

DUŠAN Tadić je ponovo bio u centru pažnje povodom nastupa Ajaksa u Ligi šampiona.

МА, САМО НЕКА ГА АСОВИ ПЉУЈУ! Душан Тадић завио у црно европског гиганта у бурној ноћи Лиге шампиона (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Prošle sedmice su ga pojedini navijači "kopljanika" užasno vređali zbog promašaja na meču sa Liverpulom, ali ove...

Ove se "promenila ploča", i to nakon što je kapiten fudbalske reprezentacije Srbije doživeo oštar napad od strane nekadašnjeg asa holandske reprezentacije, Rafaela van der Varta.

Naime, kada su objavljeni sastavi timova za meč Glazgov Rendžers - Ajaks, koji je u poslednjem kolu Lige šampiona odlučivao koji će od ovih timova proći u Ligu Evrope, a koji na proleće gledati evro-kupove samo putem TV prenosa, Van der Vart je krenuo u napad na Tadića.

Govreći za "Zigo sport" on je istakao sledeće:

- Dušan Tadić će na "Ajbroksu" igrati na svom omiljenom mestu, na levom krilu. Zbog toga Bergvijn mora da igra desno. A to je pogrešno. Kupovina Bergvijna je bila dobar posao, svi se slažu da je on sjajan igrač, ali ako igra levokrilno. To znači da Tadić ne bi trebalo da igra, ako već ne igra dobro na desnoj strani ili kao napadač. A Dušan Tadić igra jako loše već četiri meseca. Samo, Tadić je taj koji odlučuje da li će igrati ili neće, on u Ajaksu ima status kao da je Ronaldo ili Mesi!

Da li je srpski as čuo ove kritike ili ne, tek - priču u A grupi Lige šampiona (u kojoj su se Napoli i Liverpul već pobrinuli da prođu dalje) završio je izvrsnom igrom.

Ajaks je sa 1:3 pobedio Škote, a u tri akcije za golove Tadić je napravio odlučujuće poteze.

Proigrao je i Kudusa u četvrtom minutu, kada je on postao asistent Berguisu za vođstvo, a Srbin je dodao loptu i Vijndalu, koji ju je potom prosledio Kudusu za 0:2. Pet minuta pre kraja domaćini su postigli utešni pogodak iz jedanaesterca, prekasno da bi bilo čime mogli da obraduju svoje razočarane navijače, jer se šou kapitena "orlova" nastavio.

Nakon što je je u 56. minutu Tadić odlično uočio kretnju saigrača, a gol koji su njegove kolege nedugo zatim postigle bio poništen zbog minimalnog ofsajda, desila se u u 88. minutu i njegova zvanična asistencija (posle ona dva ključna učestvovanja u akcijama za uvodne pogotke).

On je sa centra idealno poslužio Konseisaa, između dvojice čuvara, posle čega je usledio pogodak za konačnih 1:3.

Duša n Tadić teši golmana Rendžera posle pobede Ajaksa u 6. kolu Lige šampiona / FOTO: Tanjug/AP

Rendžers je usled bravura "kopljanika", koje je Dušan Tadić kao kapiten predvodio od prvog do poslednjeg minuta, toliko razočarao svoje navijače da su neki od njih već posle pola sata krenuli da napuštaju tribine "Ajbroksa". I ne čudi:

Glazgov Rendžers je postao prvi škotski klub u istoriji Lige šampiona koji je ispao a da nije osvojio nijedan jedini bod. Na sve to, šest mečeva u grupi je okončao uz gol razliku 2:22, a time je ušao u istoriju takmičenja kao najgori tim (po rezultatima) koji je ikada igrao elitno takmičenje. Dosadašnji negativan rekord držao je zagrebački Dinamo koji je u sezoni 2012/2013 imao gol razliku "-19", a sada su je "rendžeri" nadmašili za jedan pogodak.


Burno veče u Ligi šampiona

Napoli je u pomenutoj grupi A zadržao prvo mesto iako je izgubio sa 2:0 od Liverpula, kojeg je nadvisio zbog pobede od 4:1 u prvom kolu. Crvenima je trebao trijumf od tri ili više golova razlike da bi preuzeli prvo mesto od kluba iz Napulja, no rani promašaji asova domaćih (a i bravure golmana Merea, naročito kada bi se našao "oči u oči" sa Mohamedom Salaho) to su onemogućili. Salah jeste dao gol, ali tek u 85. minutu, pa ni onaj koji je Darvin Nunjez postigao u osmom minutu sudijske nadoknade vremena nije bio dovoljan da se ostvare snovi ekipe s Enfilda (za koju je od 87. minuta igrao i Srđan Bajčetić).

U grupi B ranije tokom dana je sve postalo poznato, a o uspesima Porta i Kluba Briž, odnosno neuspesima Bajera i Atletika iz Madrida "Novosti" su vam već pisale, dok je nešto nezanimljivije bilo u grupi C.

U njoj je Bajern potvrdio klasu i prvo mesto savladavši Inter sa 2:0, a trećeplasirana Barselona je u zanimljivom duelu savladala kao gost sa 2:4 Vitoriju Plzenj, koja je ostala prikovana za poslednje mesto.

Najinteresantnije je bilo u grupi D, u kojoj je pred poslednje kolo stanje na tabeli bilo: Totenhem 8 bodova, Ajntraht  i Sporting po 7, Olimpik Marselj 6, a igrali su Olimpik - Totenhem i Sporting - Ajntraht.

U jednom trenutku su Sporting i Olimpik vodili, čime su se probili na vodeće pozicije,  ali... Na kraju neverovatno dramatičnih utakmica oba tima su ostala bez nokaut faze Lige šampiona.

Sjajan Lengleov pogodak glavom oduševio je navijače Totenhema jer su im ljubimci stigli do (željenih, a privremenih) 1:1, dok je klub iz Frankfurta pritom obavljao preokret: Kanada je doneo egal Ajntrahtu u Portugaliji, a velikih 1:2 pogodak Koloa Muanija iz "mrtvog ugla".

U završnici meča na "Velodromu" Kolašinac je imao kolosalnu priliku da Olimpiku donese željenu pobedu, no glavom je sa tri metra promašio nebranjeni deo mreže. A dok je Ajntraht slavio pobedu kojom se privremeno vinuo na senzacionalno prvo mesto, nemački klub je koji minut kasnije pao na drugo, jer je i Totenhem napravio preokret: u 95. minutu je Hojbjerg sjajnim udarcem krunisao kontru londonske ekipe, za prvu poziciju na tabeli. Taj gol je ostavio Olimpik i bez već viđenog boda, a time je klub iz Marselja pao na četvrto mesto i završio s učešćem u evro-kupovima ove sezone.

Liga šampiona, 6. kolo - utorak

Grupa A

Liverpul - Napoli 2:0 (0:0)

(Salah 86, Nunjez 90+8)
Rendžers - Ajaks 1:3 (0:2)
(Tavernije 87 pen - Berhujs 4, Kudus 29, Konsisao 89


 

Grupa B

Bajer Leverkuzen - Briž 0:0

Porto - Atletiko Madrid 2:1 (2:0)
(Taremi 5, Eustakio 24 - Markano 90+5 ag)

 

Grupa C

Bajern - Inter 2:0 (1:0)

(Pavar 32, Čupo-Motan 72)
Plzen - Barselona 2:4 (0:2)
(Šori 51 pen, 63 - Alonso 6, Tores 44, 54, Tore 75)

Grupa D

Marsej - Totenhem 1:2 (1:0)

(Mbemba 45+2 - Lengle 54, Hojbjerg 90+4')
Sporting - Ajntraht 1:2 (1:0)
(Artur Gomeš 39 - Kamada 62 pen, Kolo Muani 72)

 
 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna