DOVOLJAN BOD, ŽELE ŠEST: U Pratizanu planiraju maksimalan gas do kraja grupne faze Lige konferencija

M. BLAŽIĆ - S. RAJIĆ

14. 10. 2022. u 19:42

ŽREB je bio nemilosrdan prema Partizanu kada mu je u grupu "servirao" dva tima iz "liga petice", Keln i Nicu, a posle četiri odigrana kola za surovost su zaduženi puleni trenera Gordana Petrića.

ДОВОЉАН БОД, ЖЕЛЕ ШЕСТ: У Пратизану планирају максималан гас до краја групне фазе Лиге конференција

FOTO: M. Vukadinović

Šest osvojenih bodova iz dve utakmice protiv bundesligaša (1:0, 2:0) i ispuštena pobeda na domaćem terenu protiv Francuza, pokazatelj su da crno-beli poseduju kvalitet za ozbiljna dela i da nisu slučajno bili u prvom šeširu prilikom određivanja sastava grupa za Ligu konferencija.

Taktička, tehnička i svaka druga zrelost koju su demonstrirali u četvrtak uveče potvrda su gotovo nestvarnog napretka tima, koji je pre samo mesec i po dana delovao kao bez duše, sa samopouzdanjem i voljnim momentom praktično na nuli. Sada kada Partizan samo bod iz poslednja dva meča deli od drugog uzastopnog evropskog proleća, sumnja definitivno više ne stanuje među pristalicama kluba.

- Odigrali smo odličan meč, isto kao i u Kelnu. Mislim da smo zasluženo iz obe utakmice izašli sa šest bodova. Znali smo da neće biti lako igrati protiv tima koji dolazi iz jakog takmičenja kao što je Bundesliga, a svesni smo koliko je jako to nadmetanje. Pokazali smo visok nivo fudbala, da imamo to u sebi da možemo da igramo na vrhunskom nivou. Kada guramo sebe do krajnjih granica, onda se dese ovakvi mečevi i rezultati - sijao je od sreće posle utakmice strelac drugog gola Rikardo Gomeš.

I pored činjenice da je za prolaz u eliminacionu fazu dovoljan samo bod iz okršaja sa Nicom i Slovackom, tamnoputi napadač razmišlja samo o pobedama.

- Ovo je veliki stepenik ka nokaut fazi, imamo još dve utakmice pred nama. Borićemo se do kraja za prolaz dalje. Moramo da zadržimo isti pristup i u naredne dve utakmice, da idemo na tri boda. Znamo da će biti teško, ali sa pobedničkim mentalitetom trijumfi nisu daleko - ističe Rikardo.

Pogodak broj 17 u evropskim utakmicama za Partizan, internacionalcu sa Zelenortskih Ostrva mnogo znači.

- Kao napadaču, za samopouzdanje jako je bitno da postižem golove na utakmicima, bez obzira na to ko je protivnik. Ipak, kada se to uradi na ovako važnom meču, osećaj je lepši. Keln je jak tim, dolazi iz Bundeslige. Pokazali smo da smo na istom nivou, kao i da možemo da se ravnopravno nosimo sa njima. Jasno se videlo na meču.

Izreka kaže da ništa ne uspeva tako dobro kao uspeh, a u svlačionici Partizana se to i te kako oseti.

- Naravno atmosfera je na najvišem mogućem nivou posle ovakve pobede. U poslednjih nekoliko utakmca odlična, što je primetno. Samopouzdanje je ogromno, u sjajnom smo raspoloženju. To je ono što donose pobede, svi su zadovoljni i srećni - zaključio je Rikardo. 

HUMSKA OPET MORA POD "KATANAC"?

UTAKMICE protiv kiparskog AEK i malteškog Hamruna ispraznile su ovog leta kasu Partizana u ukupnoj vrednosti od 78.000 evra, uz smanjivanje kapaciteta stadiona, a crno-beli imaju mnogo razloga za strepnju posle utakmice sa Kelnom.

Dva prekida tokom prvog poluvremena izazvana upotrebom pirotehničkih sredstava sigurno predstavljaju nešto na šta disciplinci UEFA neće zažmuriti, posebno zbog reputacije koju pristalice crno-belih imaju u krovnoj organizaciji evropskog fudbala. Ukoliko Humska ode "pod ključ", biće to treći put u poslednjih pet godina, po čemu je Partizan verovatno neslavni rekorder u Evropi. U leto 2017. je zbog više različitih incidenata na utakmicama protiv Budućnosti i Olimpijakosa "odrezana" kazna u ukupnom iznosu od 130.000 evra uz dva meča bez prisustva publike što je odrađeno protiv Videotona i Dinama iz Kijeva. Dva leta kasnije rasistički ispadi protiv Malatije su doneli globu od 24.250 evra uz dve utakmice na kojima je stadion bio zaključan - protiv Moldea i Alkmara.

BONUS VIDEO: Predstavljamo stadione za SP 2022: Al-Tumama, nagrađeni projekat

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)