ZVEZDINE LEGENDE U POSETI ZATVORU: Prelep gest crveno-belih veterana

Tanjug

06. 10. 2022. u 15:45

FUDBALSKI tim osuđenika Kazneno-popravnog zavoda Beograd (Padinska skela) odigrao je u Sportskom centru "Kovilovo" utakmicu sa veteranima Fudbalskog kluba "Crvena zvezda".

ЗВЕЗДИНЕ ЛЕГЕНДЕ У ПОСЕТИ ЗАТВОРУ: Прелеп гест црвено-белих ветерана

FOTO: M. Vukadinović

Kako je saopštila Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, u timu veterana bila su poznata Zvezdina imena poput Boška Ðurovskog, Nikole Žigića, Sanibala Orahovca, Milivoja Vitakića, Branka Jelića…

Veterane našeg najtrofejnijeg fudbalskog kluba bodrili su tokom utakmice Vladimir Petrović Pižon, Miloš Šestić, Stanislav Karasi, Dragan Bogavac i drugi.

Fudbalska utakmica završena je rezultatom 6:5 u korist Zvezdinih veterana, ali na zadovoljstvo oba tima.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević ocenio je da su događaji ove vrste posebno značajni, imajući u vidu da obrazovne, kulturne i sportske aktivnosti spadaju u jedan od najvažnijih segmenata funkcionisanja svake penalne ustanove.

- U pitanju je drugi format po redu pošto su osuđena lica KPZ Sremska Mitrovica odigrala u maju utakmicu sa ovim fudbalskim legendama - naveo je on.

Dodao je da je prvi meč organizovan u okviru projekta resocijalizacije osuđenih lica uz pomoć fudbala, koji taj zavod sprovodi sa Nacionalnom agencijom Kraljevine Holandije za zatvore.

Carević je podsetio da je prošlog meseca u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac (Zabela) odigran basket turnir 3h3 između osuđenika i košarkaških ekipa koje učestvuju u Roda 3x3 državnom prvenstvu.

- Nijedan košarkaški savez nikad ranije nije organizovao basket turnir 3h3 ni u jednom u zatvoru u svetu. Uprava je time pomerila granice u poimanju slobode i humanosti za ljude koji su na izdržavanju kazne zatvora uprkos izazovima koje donosi organizacija takve manifestacije - ukazao je Carević.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NIKAD PROVOKATIVNIJA: Rajkovićeva žena zapalila mreže oblinama - kupaći, a preko samo mreža (FOTO)