"DOLAZIMO PO TREĆI TRIJUMF": Vladan Čukić, skaut Ferencvaroša, ne krije najviše ambicije u Beogradu

Z. Ć.

06. 10. 2022. u 10:15

U SNAŽNOM je zaletu Ferencvaroš. Pobedio je Trabzon, iznenadio u Monaku, pa pun samopouzdanja dolazi u Beograd da nadigra i preskoči Crvenu zvezdu.

ДОЛАЗИМО ПО ТРЕЋИ ТРИЈУМФ: Владан Чукић, скаут Ференцвароша, не крије највише амбиције у Београду

FOTO: Privatna arhiva

- Mađarski fudbal je u ekspanziji, reprezentacija je pravila ozbiljne rezultate, Ferencvaroš to prati na klupskom planu - ističe za "Novosti" Vladan Čukić (42), fudbalski stručnjak koji je 12 godina deo ove ekipe, šest godina kao igrač i poslednjih šest kao skaut.

- Bogata tradicija i velika armija navijača traže da uvek idemo na pobedu. Imamo šest bodova iz dve utakmice i želimo da se protiv Zvezde predstavimo u najboljem svetlu. Spremni smo za fudbalske spektakle na "Marakani", pa zatim i u Budimpešti, jer će se, po mom mišljenju sastati dva najpoznatija kluba iz regiona, sa najvećom istorijom.

Popularni Fradi je prethodnog vikenda doživeo prvi poraz u šampionatu od Kečkemeta, posle šest vezanih pobeda.

- Imali smo problem što je dosta reprezentativaca odsustvovalo dve nedelje, malo su ispali iz ritma, neki se vratili sa povredama. Poraz nas je razdrmao, naš trener Čerčesov je iskusan, stari lisac, tako da je i ranije iz ovakvih situacija uvek izvlačio pozitivne stvari. Kao Zvezda u Srbiji, mi smo u Mađarskoj godinama dominantni, tako da je poraz od Kečkemeta brzo zaboravljen.

Čukić ne bi imao ništa protiv da pojačanje iz Šerifa Traore opet naudi Zvezdi, kao pre dve godine.

- Traore se odlično snašao i uklopio, dobro poznaje Zvezdu. Iako je ekspresno iskočio i trenutno je najbolji strelac ekipe, Ferencvaroš je ipak jak kao tim. Imamo dosta aduta i to će se videti u Beogradu. Znamo odlično da nas čeka vatrena atmosfera, da je Zvezda pod velikim pritiskom i koliko joj je važna ova utakmica. Uveren sam da će navijači uživati u odličnom fudbalu i da će biti uzbudljivo i neizvesno kao u čuvenom prethodnom okršaju iz 1975. godine - završava Čukić.

Računamo na Gavrića

ZA Ferencvaroš je donedavno igrao Marko Marin, sadašnji šef Zvezdine skauting službe, dok je mladi napadač Željko Gavrić posle prelaska iz srpskog šampiona poslat na pozajmicu.

- Sa Marinom sam prijatelj, često sam u Beogradu i poznajem mnogo ljudi iz Zvezde. Što se tiče Gavrića, njega smo dugo pratili, ali su ga povrede omele da se nametne, pa je otišao u Dunajsku Stredu kako bi podigao formu. Svakako računamo na njega - kaže Čukić.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024