VELIKI DAN ZA SERIJU A Dama koja je krenula Kolininim stopama, ovo nijedna žena pre nje nije uspela

Novosti online

02. 10. 2022. u 16:07

ISPISANA je u nedelju istorija Serije A, italijanskim fudbalerima prvi put jedna dama delila je pravdu u vidu glavnog arbitra.

ВЕЛИКИ ДАН ЗА СЕРИЈУ А Дама која је кренула Колининим стопама, ово ниједна жена пре ње није успела

Arhiva Novosti

Marija Sole Ferieri Kaputi (32) ispisala je istoriju italijanske elite kao prva dama koja je sudila jedan meč, ona je to učinila na meču Sasuola i Salernitane.

Za Mariju je ovo, dabome, najveći iskorak u profesionalnoj karijeri, dan koji će pamtiti za života, koji je čekala od momenta kada se pre mnogo godina latila suđenja i pištaljke. Zanimljivo je kako je krenula da sudi, imala je samo 17 godina i trenirala je fudbal, međutim kako su joj roditelji branili da igra, opredelila se za suđenje.

Minule sezone sudila je mečeve u Seriji B, debi joj je bio duel između Ćitadele i SPAL-a, a delila je i pravdu na meču Kupa koji su igrali Kaljari i Ćitadela.

U jednom od svojih intervjua otkrila je zbog čega je odlučila da se bavi suđenjem.

- Moji roditelji nisu želi da igram fudbal, ali tada je vreme bilo drugačije nego sada. Kurs za sudije mi se učinila kao dobra prilika da pokušam i u prvim godinama sam imala čime da se pohvalim svojim vršnjacima, pre svega. Radim na sebi pred početak sezone, verujem da devojke sada razumeju da je ovo moguće - rekla je ne tako davno u razgovoru za italijanske medije.

Nije joj bilo lako, morala je proći sve moguće razrede takmičenja.

- Amaterske lige su za sudiju najteže. Iskusali sam i to, nije mi bilo lako - prisetila se ranih dana, ali sada je tu gde je oduvek želela da bude, uz najbolje sudije Italije.

BONUS VIDEO: Mitrovićevih 50 golova za Srbiju: kako pogađa „Mitro gol“?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

MILICA UPUTILA PORUKU VATRENIMA: Oglasila se posle eliminacije moćnog Brazila