ZVEZDA SE MUČILA U ŠAPCU: Šampion bledim izdanjem prošao u osminu finala Kupa Srbije

Novosti online

29. 09. 2022. u 18:05 >> 16:53

FUDBALERI Crvene zvezde po povratku sa reprezentativnih obaveza i pauze danas su gostovali šabačkoj Mačvi u okviru Kupa Srbije. Nakon bledog izdanja šampion Mocart bet Superlige uspeo je da se plasira u narednu rundu kupa rezultatom 2:0.

ЗВЕЗДА СЕ МУЧИЛА У ШАПЦУ: Шампион бледим издањем прошао у осмину финала Купа Србије

FOTO: FK Crvena zvezda

Daleko od toga da je Zvezda očarala danas na gostovanju, cveno-beli izvojevali su tešku pobedu u Šapcu.

Naspram šampiona Srbije bio je protivnik koji je po svaku cenu želeo da sačuva sopstvenu mrežu, te da igrom iz tranzicije pokuša da "skine skalp" srpskom velikanu.

Zvezda je imala inicijativu, ali je ona bila jalova. Čitavih 45 minuta četa Miloša Milojevića nije uspevala da ozbiljnije ugrozi gol rivala koji se grčevito borio za svaki centimetar terena.

FOTO: FK Crvena zvezda

Jedino opasno oružje u arsenalu tim iz Ljutice Bogdana pre odlaska na odmor bili su korneri. Upravo je strateg Zvezde u najavi meča akcenat stavio na prekid igru, i tako je i zaista i bilo, nizale su se šanse pred golom golmana Popovića gotovo nakon svakog kornera ili slobodnog udarca.

Kruna rada na prekidima došla je u 48. minutu nakon kornera Zvezdinog "Magika" - Kataija. Milunović se dobro pozicionirao na njegov centaršut, usledio je nebeski skok defanzivca crveno-belih i gol koji je skinuo veliki teret sa pleća izabranika Miloša Milojevića.

Ni u nastavku crveno-beli nisu impresionirali, fudbal je prosto takav, ekipe koje su kvalitetnije ne dolaze uvek lako do pobeda protiv niželigaša, a to je na svojoj koži najbolje osetio Partizan u Sremskoj Mitrovici.

Crveno-beli ipak nisu dozvolili senzaciju u Kupu koju je doživeo "parni valjak" i poklonili su pobedu svom strategu za rođendan, mada Mačva je i te kako mogla do penal serije u završnici meča. 

FOTO: FK Crvena zvezda

Milojević je odlučio da odmori Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, a nedostatak kreativaca brzo se odrazio na dešavanja na terenu. Šapčani su u poslednjih 10 minuta propustili dve izgledne prilike, a kazna je stigla u vidu gola Kingsija Kangve, koji je pre poslednjeg sudijskog zvižduka postavio konačnih 2:0. 

Zvezdu sada čeka gostovanje u Novom Sadu ekipi Mladosti, dok će Mačva ugostiti Zlatibor u okviru Prve lige Srbije.

DRUGO POLUVREME (0:2)

KRAJ MEČA! Mačva - Crvena zvezda 0:2 

92. minut - GOL! 2:0, Pala je koncentracija odbrani Mačve. Kingsi Kangva je dočekao nespretnu reakciju odbrane rivala, i sa svega nekoliko metara matirao Popovića. 

90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade. 

88. minut - Nemanja Motika ulazi u igru, a teren napušta Mirko Ivanić

87. minut - Promena mentaliteta Mačve u završnim minutima. Domaćin sada pokušava da pritisne favorita i drži posed. 

84. minut - Sada je Mačva umalo kaznila beogradski tim. Jevtić je bio u odličnoj prilici, šutirao sa svega nekoliko metara udaljenosti, ali blok Zvezde odradio je svoj posao. 

82. minut - Velika šansa! Čudesan prodor Mitrovića, stuštio se talentovani vezista Zvezde ka golu Mačve, uputio projektil, ali je lopta proujala iznad prečke Šapčana.

77. minut - Krstičić menja Kataija, Mirko Ivanić preuzima kapitensku traku. 

75. minut - Imala je Zvezda 4 na 3, konačno se protivnik otvorio, ostalo je prostora za kontra napade, ali su obećavajuću akciju upropastili Katai i Ivanić koji se nisu razumeli u razmeni dodavanja. 

70. minut - Mačva konačno uspeva da zapreti protivniku. Ristivojević je oprobao udarac, međutim bez prave opasnosti po gol crveno-belih. 

69. minut - Kakva šansa! Rodić je dodao Kataiju, a Zvezdin "magiko' puca snažno sa ivice šesnaesterca, međutim Popović čita njegovu nameru. 

65. minut - Zvezda nastavlja da preti iz kornera. Nakon novog sjajnog ubacivanja Kataija Pankov je umalo zatresao mrežu Mačve.

63. minut - Kalifa Kulibali napušta teren nakon bledog izdanja. Aleksandar Pešić očekivano zauzima njegovo mesto. Na veliko iznenađenje gorostasni centarfor iz Malija ispraćen je zvižducima 'delija". 

60 minut - Trener Kurtušić odlučio se da osveži svoje redove, ali na veliko iznenađenje najbolji strelac i igrač Mačve Pejović će napustiti teren. 

55. minut - Još jedan udarac iz ugla za Zvezdu, intervenisala je odbrana Mačve, lopta je došla do Marka Gobeljića, a on je oprobao udarac sa nekih 20 metara, međutim lopta ponovo završava daleko od gola Popovića.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

54. minut - Ponovo je pao tempo igre na gradskom stadionu u Šapcu. Deluje da ljubitelji fudbala neće videti ofanzivniju mačvu u nastavku meča. 

48. minut - GOL! Nemanja Milunović se dobro pozicioniraoi, korner je izveo Katai, i Zvezda vodi. Četa Miloša Milojevića je konačno probila defanzivni bedem Šapčana i sada "lakše diše". 

45. minut - Zvezda je izvela početni udarac po povratku sa odmora. Za sada bez promena u taboru obeju ekipa.  

PRVO POLUVREME (0:0)

Evo i najzanimljivijih detalja iz prvog poluvremena:

 

Inače, Zvezda je bila daleko dominantnija, što je i bilo očekivano, ali rezultat to ne pokazuje, niti su šanse bile takve da bi zadovoljile njene pristalice. Ekipe s Marakane je u prvom poluvremenu došla do 8:0 u šutevima, do 8:0 u kornerima, ali ni to, ni čak 78% s loptom u posedu nisu doneli crveno-belima prednost.

Poluvreme je okonačno kako je okončano, opisali smo vam maltene svaku iole ozbiljniju situaciju koja se dešavala na terenu, a kako su to doživele one "delije" koje nisu na tribinama, možda mogu da posvedoče i ovi tvitovi Zvezdinih navijača.

Neki od njih smatraju da bi igrači crveno-belih trebalo bar malo da se potrude...

drugi strepe da se ne ponovi eliminacija iz Kupa od istog rivala...

a treći su utehu našli u pojedinim kadrovima TV Arene sport koje su, zbog Tatjane Šajković iz Crvene zvezde, opisivali i rečima "božanstvo lepote":

KRAJ POLUVREMENA, 0:0!

45. minut - Osmi korner za šampiona Srbije i poslednja prilika pre odlaska na odmor. Nikolić je "zavrnuo" loptu iz ugla, ali kompaktna odbrana Mačve deluje neprobojno. U nastavku akcije Vraštanović je rizikovao da zaradi i drugi žuti karton, međutim Milan Ilić se odlučio da mu ovoga puta progleda kroz prste.

42. minut - Gobeljić se sada "ušunjao" u kazneni prostor rivala, usledio je dobar centaršut Ivanića, ali je udarac defanzivca Zvezde otišao daleko iznad gola koji čuva Popović.

41. minut - Kulibali deluje neprimetno. Sve oči "delija" bile su uprte u njegovo izdanje danas, ali je iskusni centarfor iz Malija imao tek nekoliko dodira sa loptom.

39. minut - I dalje su prekidi jedini način na koji Zvezda preti. Milunović je bio odličan u skoku nakon kornera, ali još jednom lopta nakon kornera odlazi van okvira gola.

32. minut - Arbitar Milan Ilić pokazuje prvi žuti karton timu iz prestonice. Milunović je dobio opomenu. Štoper crveno-belih moraće da bude oprezan u narednih sat vremena igre.

29. minut - Katai je oprobao udarac sa distance, ali šut Zvezdinog Magika nije imao dovoljnu snagu ni preciznost da ugrozi gol rivala. Popović lagano hvata loptu u naručje. 

FOTO: FK Crvena zvezda

26. minut - Ubitačan presing po celom terenu Šapčana. Gosti se muče u organizaciji napada. 

23. minut - Prva velika šansa na meču! Katai je lepo odložio loptu Ivaniću, ovaj je sa svege 8 do 9 metara udaljenosti pokušao da plasira loptu, ali mu je odbrana gostiju ušla u blok, a lopta otišla iznad prečke golmana Popovića. 

20. minut - Već drugi žuti karton za Šapčane. Crveno-beli i dalje kontrolišu posed i imaju inicijativu, ali bez pravih prilika za sada pred golom rivala. 

17. minut - Četvrti korner već za Zvezdu. Katai je ubacio oštru loptu u peterac, tražio gorostasnog Kulibalija, ali ponovo mirno reaguje odbrana Mačve. 

15. minut - Milunović je u bolovima nakon oštrog starta Vraštanovića. On je prvi igrač koji ide u beležnicu arbitra Milana Ilića. Na osnovu facijalne ekspresije štopera crveno-belih delovalo je da bi mogla biti ozbiljnija povreda, ipak Milunović se brzo pridigao i nastavio meč.

13. minut - Nakon mirnog tempa utakmice Zvezda je došla do prve šanse. Katai je izveo slobodan udarac, a Milunovićev precizan udarac glavom skida golman Popović.

6. minut - Pokazivali su fudbaleri Crvene zvezde da je jedan igrač Mačve odigrao rukom u kaznenom prostoru, ali neće biti penala. Takva je odluka glavnog arbitra, a na mečevima Kupa Srbije u prvoj rundi ne postoji VAR tehnologija.

4. minut - Šampion Srbije već je izveo 3 udarca iz ugla nakon početne inicijative. Strateg beogradskgo kluba u najavi utakmice rekao je da očekuje da tim bude daleko opasniji iz prekida, ali za sada nisu to demonstrirali na terenu. 

1. minut - Fudbaleri Mačve pred lepo popunjenim tribinama u Šapcu izveli su početni udarac. Ovo je fudbalski spektakl koji je ovaj grad dugo čekao. 

FOTO: FK Crvena zvezda

15:55 - Miloš Milojević odlučio se da u kup takmičenju odmori svog prvog špica Aleksandra Pešića, te će Kalifa Kulibali, nova akvizicija Beograđana početi meč od prvog minuta.

15:50 - Trener Crvene zvezde Miloš Milojević danas slavi svoj 39. rođendan, a sigurno da će najbolji mogući poklon od svojih pulena, biti to da danas impresioniraju na gostovanju u Šapcu. 

SASTAVI: Mačva - Crvena zvezda

Mačva: Samurović – Popović, Jevtić, Ristivojević, Stevanović – Vraštanović, Adamović, Marjanović, Savković, - Radunović, Pejović

Crvena zvezda: Popović - Gobeljić, Milunović, Pankov, Rodić - Sanogo, Nikolić - Mitrović, Ivanić, Katai - Kulibali

UOČI MEČA

Mačva i Crvena zvezda su do sada odigrali ukupno deset mečeva. Aktuelni šampion je slavio devet puta, dok je Mačva jedini put osetila slast pobede u martu 2018. godine, kada je baš na "Gradskom stadionu" u Šapcu slavila prolaz u polufinale Kupa Srbije za sezonu 2017/2018, gde ju je kasnije zaustavila Mladost iz Lučana.

Navijači crveno-belih sigurno ne pamte po dobrom to gostovanje, kada je odlučujući penal promašila prva zvezda ekipe, a sada prvotimac Torina Nemanja Radonjić.

Mnoge stvari su se od tada promenile. Mačva je te sezone bila solidan superligaš, a sada već drugu sezonu nastupa u drugom rangu srpskog fudbala, dok je Crvena zvezda osvojila pet uzastopnih titula i stalni je učesnik grupnih faza evropskih takmičenja.

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde se nalaze na prvoj poziciji na tabeli nacionalnog šampionata sa 26 osvojenih bodova i jednom ili dve utakmice manje u odnosu na ostale timove. Prvom pratiocu, ekipi Čukaričkog beže jedan bod, uz meč manje.

Mačva zauzima sedmu poziciju na tabeli Prve lige Srbije, sa 12 osvojenih bodova posle 10 odigranih mečeva. Zabeležili su tri pobede, isto toliko remija i četiri poraza u drugom po jačini rangu srpskog fudbala uz gol-razliku 10:14. U poslednjoj utakmici Mačva je na svom terenu remizirala sa ekipom IMT-a bez golova. 

Šapčani su na svom stadionu jako tvrda ekipa, a u prilog tome govori i činjenica da su protiv dve prvoplasirane ekipe u ligi odigrali nerešeno (IMT i Grafičar).

Najveća opasnost po gol šampiona preti od Luke Pejovića i Pavla Radunovića koji su ove sezone postigli četiri, odnosni tri pogotka za Mačvu, a na terenu je jako bitno iskustvo kapitena Miloša Adamovića koji je odigrao osam od ukupno deset međusobnih susreta ovih rivala.

Za Crvenu zvezdu u timu neće biti Strahinja Eraković, Osman Bukari, El Fardu Ben i Kings Kangva koji su prethodnih dana imali reprezentativne obaveze, ali i bez njih naš najtrofejniji klub je apsolutni favorit u Šapcu i sve osim njihove pobede bila bi prava senzacija.

REČ TRENERA

Strateg Crvene zvezde Miloš Milojević smatra da je sada pravo vreme da se vide obrisi njegovog minulog rada sa ekipom.

- Momci su dobro radili i imaju sve pohvale od mene. Sad je trenutak da se rad pretoči u dobru igru i kontinuirane rezultate. Najbitnija je psihologija, jer to je Kup utakmica i dešava se da se u meč uđe sa 70, 80 odsto i da ona stvari ne krenu kako treba, te da bude mnogo teže vratiti se - rekao je Milojević, preneo je zvanični sajt Crvene zvezde.

On je istakao da je Crvena zvezda kvalitetniji tim od Mačve.

- Mačva je tradicionalan srpski klub sa mnogo igrača koji su igrali Superligu, pre svih Adamović, Pejović, Radunović... Tako da, kada je reč o pripremi meča, daćemo im na važnosti, ali kad krene utakmica gledaćemo samo nas. Ne zanima nas ko je preko puta, već samo koji su zahtevi pred našim igračima - naveo je Milojević.

Trener tima iz Ljutice Bogdana je rekao da će "crveno-beli" u najjačem sastavu izaći na teren.

- Imamo igrače koji se vraćaju iz reprezentacija i moramo da vidimo u kakvom su stanju. Igrači iz Afrike će imati dugo putovanje i to je nešto s čim moramo da se pozabavimo, ali od igrača koji su tu, svi su kvalitetni i motivisani. Imamo dobar tim za sutra - dodao je on.

Foto: M.Vukadinović

Milojević je rekao da napadač "crveno-belih" Kalifa Kulibali vredno radi na treninzima.

- Profesionalac je i shvatio je da mora u Zvezdi da se "pogine" za svaku loptu na treningu, a potom i na utakmici. Došao je u periodu kada je trebalo da pomogne, to je i učinio u Novom Pazaru, ali fizički nije bio na očekivanom nivou. Aleksandar Pešić je prvi napadač, Kulibali je tu da bude pomoć. U jednom trenutku nije moglo, ali sad sve bolje izgleda i uz podršku svih u ekipi, biće sve bolji - rekao je Milojević.

On je rekao da Crvena zvezda mora bude ubojitija na prekidima.

- Bavimo se prekidima, tražimo ko nam je najbolji izvođač u trenutku. Mislim da imamo kvalitet da budemo ubojitiji u tom segmentu i da ranije otvaramo utakmice. Kada je reč o penalima, vežbamo ih kad god imamo prostora da to radimo. Ipak, voleo bih da se sve reši u 90 minuta, jer su penali lutrija i lično imam loša sećanja na njih. Mislim da sam samo jednom, i to poslednji put, dobio penale - naveo je trener Crvene zvezde.

BONUS VIDEO: Neverovatan gol Pešića za vođstvo Zvezde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)