PARTIZAN OTVARA TAKMIČENJE U KUPU SRBIJE: Evo na kojoj televiziji možete da gledate istorijski meč crno-belih

V. N.

28. 09. 2022. u 09:35

FUDBALERI Partizana se danas (15.00) vraćaju takmičarskim obavezama. Prvi izazov za "parni valjak" posle deset dana pauze biće okršaj sa Radničkim u Sremskoj Mitrovici u šesnaestini finala Kupa Srbije.

ПАРТИЗАН ОТВАРА ТАКМИЧЕЊЕ У КУПУ СРБИЈЕ: Ево на којој телевизији можете да гледате историјски меч црно-белих

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Kao i Zvezda, Partizan će ranije od ostatka učesnika odigrati meč masovnijeg takmičenja, kako bi bilo prostora da se odigraju odložene utakmice Superlige, koje po mišljenju trenera crno-belih Gordana Petrića nije ni trebalo da budu pomerene.

- U poslednjih sedam dana naišao sam na situaciju koju nisam imao do sada. Mislio sam da pauza može mnogo toga da donese i donela je - bilo je igrača koji nisu bili prisutni na treningu.

Ako mene pitate, ove odložene utakmice su sada došle na naplatu - kaže Petrić.

- Da sam ja tada bio trener, insistirao bih da igramo te utakmice u prvenstvu, bili bismo u nekom ritmu. Sada ulazimo u ciklus od 14 utakmica.

Ne dotiče stratega "valjka" činjenica da su ekipe iz nižeg ranga kroz istoriju znale da namuče Partizan.

- Sport je specifičan, to je svakodnevno dokazivanje. Neko te je platio da pružiš to sve na terenu. Moraš da pružiš maksimum i mislim da će moji igrači to danas kako treba obaviti.

Kupu pridaje veliki značaj, svestan je koliko trofeji znače Partizanu, koji je dve sezone bez ijednog komada srebrenine.

- Vrlo je bitno da kao klub imate što više pehara, igrači to moraju da shvate. Na Kup gledam kao ozbiljno takmičenje i prestiž. U Škotskoj se igraju dva kupa, timovi uvek igraju u najjačem sastavu da bi uzimali trofeje. Lepo je da se slikaš i unucima pokažeš te slike - poručio je Petrić.

Utakmica u Sremskoj Mitrovici biće istorijska, prvi zvanični meč dva rivala, a prenos je obezbedila TV Arena sport na svom Premium 1 kanalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SOLIDARNOST NA DELU: Jedna od osnovnih vrednosti za uspostavljanje mira i pravde u svetu