PARTIZAN MOĆAN NA KRILIMA EVROPSKOG REMIJA: Crno-beli nadigrali Radnik (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

18. 09. 2022. u 20:52 >> 20:56

FUDBALERI Partizana su nakon evropske odiseje i remija sa Nicom (1:1) putovali na najjužnije gostovanje u Mocart bet Superligi Srbije, a četa Gordana Petrića u Surdulici je protiv Radnika upisala novu pobedu u domaćem šampionatu (2:0)

ПАРТИЗАН МОЋАН НА КРИЛИМА ЕВРОПСКОГ РЕМИЈА: Црно-бели надиграли Радник (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Praznik fudbala u Surdulici napunio je gradski stadion, a više razloga za sreću imali su igrači Partizana.

Nakon što je Menig oboren u šesnaestercu plavo-belih Bibras Natho je nakon VAR provere izveo "najstrožu kaznu, kao po običaju bio je siguran vezista crno-belih. U nastavku prvog poluvremena gledali smo mirnu igru na obe strane.

Domaćin je sporadično pretio, jednom je iz prekida Dušan Stojanović, a napad ranije i Borko Duronjić. Prvi je namučio golmana crno-belih, a potonji je šutirao iznad prečke u 31. minutu.

Letargiju koja je do kraja poluvremena usledila prekinuo je Fuseni Dijabate. Namestio se na udarac sa dvadesetak metara, snažno šutirao, a santimetri su ga delili od drugog gola gostiju - prečka.

Već u 55' minutu videli su navijači na stadionu u Surdulici videli novi gol. Dijabate je odlično prošao po desnoj strani, nije pomoglo ni to što je bio udvojen, poslao je iskosa loptu do Meniga, a Holanđanin iz ugla uspeo da savlada golmana plavih.  

Nakon drugog gola crno-belih tempo igre je opao, gosti nisu imali snage, a ni kvaliteta da ugroze Popovića, dok su gosti bili zadovoljni učinjenim - pobedom 2:0.

RADNIK - PARTIZAN 0:2 (0:1)

( Natho 10'p, Menig55')

90' Tri minuta produžen je meč.

90' Spasić je tukao po lopti, srećom po goste promašio je okvir gola.

77' Partizan je meč uveo u ritam koji mu odgovara. Nakon drugog postignutog gola crno-beli trošili energiju, a domaćin nije imao snage za više.

57' Abubakar je dobro prošao. Faulirao je neoprezno Meniga, a s obzirom da već ima žuti karton Lukić mu nije pokazao drugu javnu opomenu.

55' Dijabate je odlično probio po desnoj strnai, bio je udvoje, poslao loptu do Meniga, koji je iskosa šutirao u stranu golmana za 2:0.

55' GOL ZA PARTIZAN!

54'  Ponovo miran tok igre, sve se odvija između dva šesnaesterca. Natho je u jednom trenutku izašao pred golmana domaćina, ali je bio u ofsajdu.

46' Nastavljen je meč u Surdulici.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA 0:1

45' Fudbaleri Partizana imali su inicijativu terensku u prvom poluvremenu, a osim postignutog gola Bibrasa Natha sa "bele tačke" i prečke Dijabatea više uzbuđenja nije bilo.

44' Duronjić je ubacio loptu u peterac, a Popović lako hvata loptu.Dijabate je raspalio po lopti iz velike udaljenosti. Već je bio savladan golman domaćih, a njegov udarac spasla je prečka. Neverovatna situacija viđena je u nastavku napadaMenig je pustio loptu Uroševiću, a on je poslao ka Gomešu koga je preletela, a sa njim i prečku

40' Bez mnogo tempa igra se u ovom periodu, i jedan i drugi tim pokušavaju igrom iz paseva da dođu do prostora, Partizan više ima loptu u nogama, ali ne uspeva da konkretizuje inicijativu.

36'  Traore je oprobao udarac, a bolje da nije, daleko od peterca je otišao njegov šut.

33' Usledila je brza kontra "parnog valjka,"  Natho je pokušao da pobegne rivalu, a poslednji igrač odbrane sprečio je ozbiljniju opasnot po Radnik.

32' Snažan udarac Stevanovića, imao je težak zadatak Popović, ali je sačuvao gol - korner.

30' Saničanin je dobio žuti karton zbog faula ispred šesnaesterca Partizana, a Borko Duronjić je nedugo posle toga raspalio po lopti - tik iznad Popovićevog gola.

28' Pokušao je po levoj strani da pripreti Popović, Danoski je bio usamljen, a lopta odlazi daleko od ofanzivca Radnika.

22' Prelepo je probio Dijabate po desnoj strani, poslao loptu na sredinu terena, odakle je Natho raspalio po lopti, a Ranđelović uspešno otklanja opasnost.

20' Dobro je reagovao Živković na pokušaj domaćih po levoj strani

17' Nakon panične reakcije odbrane dva prekida imali su gosti, a pokušaje iz kornera uspešno je neutralisala odbrana Radnika.

15' Imaju kontrolu lopte igrači crno-belih, igra se najviše na strani domaćina koji se u potpunosti povukao nakon primljenog gola.

10' Abubakar je nakon var provere dobio crveni karton, a Natho je izveo jedanaesterac za crno-bele i bio je precizan. Poslao je na jednu stranu golmana Izraelac, a loptu na drugu.

10' GOL ZA PARTIZAN! Crno-beli sa bele tačke dolaze do vođstva

8' Usledio je nešto duži prekid, gledan je VAR, a potom je sudija Lukić proveravao ima li kaznenog udarca za crno-bele.

6' Obećavajuća situacija u šesnaestrcu domaćina. Pao je Rikardo, a potom i Menig, tražili su crno-beli penal.

3' Dva kornera imao je domaćin koji je konkretnije otvorio duel, ali nije bilo opasnosti po gol Popovića.

1' Počela je utakmica u Surdulici

UOČI MEČA

Radnik - Partizan

Stadion: u Surdulici 

Sudija: Lazar Lukić 

RADNIK : Ranđelović – Sadik, Stevanović Jokić, Stojanović – Spasić, Oreščanin – Danoski, Babić, Duronjić – Bogdanović. 

PARTIZAN: Popović – Živković, Marković, Saničanin, Urošević – Belić, Traore – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo.

Poslednjih šest odigranih duela dobio je Partizan koji nakon remija sa Nicom (1:1) ulazi u duel sa Radnikom iz Surdulice. Poslednji, takođe igran u Surdulici dobili su crno-beli rezultatom 2:1.

REČ TRENERA PARTIZANA - "Da nastavimo niz"

Šef stručnog štaba crno-belih Gordan Petrić ističe da od svojih igrača očekuje da nastave niz i da bi ih sve osim pobede vratilo na početak:

- Imamo zahtevnu utakmicu, jer idemo na put od četiri sata. Nadam se da su se igrači odmorili. Palo je dosta kiše, pa će teren biti malo teži za igru, ali igrači su spremni i verujem da će da odgovore. Posle imamo pauzu od dve nedelje za odmor i pripremu za ono što sledi. Svi su spremni sem Filipovića i računamo na najjači mogući sastav. To što Radnik ima problema, ja nisam za to da se treneri odmah menjaju, bilo je i u drugim klubovima problema pa se okrenulo, primeri su Novi Pazar, Napredak. To negativno utiče na igrače, trener je tu jednu ili dve utakmice, a to što oni imaju problem ne treba nas da opterećuje. Imamo dug put, iza sebe emotivan meč, treba da nastavimo niz i igrači moraju da se dokazuju, tu nema opravdanja. Ako se ne vratimo sa pobedom vraćamo se na start, bila bi to katastrofa za nas. Dole je uvek teško, teren uži, atmosfera donosi njima sigurnost. Teren je takav kakav je, biće podloga drugačija nego na stadionima Partizana i Zvezde, nadam se da će se narednih godina sve više obratiti pažnja na sređivanje terena. Nemam ništa da svako igra na način na koji može, ali ovde se samo Partizan pita i verujem da ćemo se vratiti sa tri boda, rekao je Petrić.

REČ TRENERA RADNIKA - "Najmanja greška može da nas košta"

Šef stručnog štaba domaćeg tima Dragan Perišić ističe da se protiv crno-belih svaka greška plaća, ali da njegovi igrači imaju obavezu da daju sve od sebe i da pokušaju da ostvare pozitivan rezultat:

- Mi trebamo biti svesni da nije bitno protiv koje ekipe igramo, s obzirom da naše stanje na tabeli nije zavidno i da trebamo da damo svoj maksimum. Nemamo više prava da kalkulišemo da li igramo protiv Partizana ili bilo kog drugog protivnika. Naravno da Partizan ima ulogu apsolutnog favorita, naročito u poslednje vreme, s obzirom da su podigli nivo igre. Ono gde ćemo mi najiskrenije da tražimo našu šansu je to da će njima biti deveta utakmica u ovom mesecu. To je zaista vrlo zahtevan intenzitet utakmica i mi imamo pravo da verujemo i apsolutno da uradimo sve što je u našoj moći da odigramo jednu ozbiljnu utakmicu. Prvenstveno moramo ispoštovati sve naše dogovore, ono što smo napravili u trenažnom procesu i u svlačionici. Moramo da uradimo sve što se tiče fudbalskog kluba Radnik, a to će značiti da je obaveza svakog igrača da pruži svoj maksimum. Znamo da protiv Partizana i najmanja greška može da bude skupa, ali skoro svim mojim igračima nije prvi put da igraju ovakvu utakmicu i uopšte ne sumnjam u njihovu motivaciju i to je ono što meni daje snagu, prvenstveno da vidim reakciju mojih igrača. Igramo kući, imamo obavezu da se suprotstavimo  maksimalno i da verujemo da možemo da napravimo pozitivan rezultat. Ponavljam, Partizanu prepuštamo ulogu favorita, na njima je da oni to opravdaju, a opet, sa naše strane apsolutno imamo pravo da verujemo i da pokažemo da možemo da iznesemo tu utakmicu na jedan kvalitetan način. Ono što me raduje, kao i pred utakmicu prošlog kola, jeste odnos mojih igrača prema treningu, jer jedino iz tog načina može da se dođe do dobrog rezultata, rekao je Perišić.

BONUS VIDEO: DIBALA GROZNICA: Spektakularan doček za novog fudbalera Rome

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati