ZVEZDA KRENULA U IZLAZAK IZ KRIZE: Crveno-beli se posle evro-šoka vratili pobedama u Srbiji (VIDEO)

Č. V.

18. 09. 2022. u 19:02

CRVENA zvezda je došla do nove pobede u Mocart Bet Superligi Srbije, pošto je na stadionu "Rajko Mitić" savladala Napredak sa 1:0 u 12. kolu.

ЗВЕЗДА КРЕНУЛА У ИЗЛАЗАК ИЗ КРИЗЕ: Црвено-бели се после евро-шока вратили победама у Србији (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su stigli do trijumfa teže nego što se očekivalo. Napadali su od početka susreta izabranici Miloša Milojevića, ali do prve ozbiljne prilike čekali su 30. minutu kada je Marko Gobeljić iz neverovatne situcije šutirao poreg gola, iako čuvar mreže gostiju Nikola Petrić nije bio na gol-liniji.

Ipak, prvu ozbiljnu priliku na meču imali su gosti iz Kruševca. Bojan Čečarić je iz veoma dobre pozicije tukao glavom, no lopta je završila preko gola Milana Borjana.

Do kraja prvog dela susreta izabranici Miloša Milojevića su zapretili preko Aleksandra Kataija i Aleksandra Pešića, ali do promene rezultata nije došlo.

Odmah na startu drugog poluvremena strateg crveno-belih je poslao na teren Mirka Ivanića umesto novajlije Srđana Mijailovića i domaćin je krenuo sa još jačim napadima ka golu rivala.

Često je Zvezda uspevala da izbori korner, čak 15 ih je izvela (rivala nijedan), no ni iz jednog nije bilo preterano opasno za Kruševljane. Udarci iz ugla su bili samo jedan od načina da se probije bedem rivala.

Konačno su u 68. minutu navijači crveno-belih imali razloga za slavlje. Katai je probio po levoj strani, dobro je centirao, a Pešić je iz neposredne blizine glavom savladao do tada odličnog Petrića.

Od tog momenta je Zvezda malo oborila tempo, Napredak je pokušao da izjednači. Imao je nekoliko opasnih izleta na protivničku polovinu, no čuvar mreže domaćih nije bio stavljen u probelme.

Zvezda je posle novog trijumfa prva na tabeli sa 26 bodova, dok su "čarapani" na 11. mestu sa 11 bodova.

C. zvezda - Napredak 1:0 (0:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 2.500. Sudija: Nenad Minaković. Strelac: Aleksandar Pešić u 68. minutu.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić – Mijailović (od 46. Ivanić), Kanga – Bukari (od 61. Ben), Nikolić (od 61. Kangva), Katai (od 84. Sanogo) – Pešić (od 89. Mitrović).

NAPREDAK (4-2-3-1): Petrić – Vukajlović, Kerkez, Đeković, Putinčanin – Krstić (od 59. Pantić), Bolha – Čečarić (od 59. Đ. Jovanović), Mićin (od 69. Stevanović), Bastajić.

Drugo poluvreme: C. zvezda - Napredak 1:0

90+3' - Kraj utkamice!

83' - Postigao je gol Kings Kangva, ali poništio ga je sudija Nenad Minaković, jer je fudbaler iz Zambije igrao rukom.

82' - Došao je tim Dušana Đorđevića do prilike za udarac posle greške Bena. Pantić je tukao iz daljine, no lopta je otišla pored gola koji čuva Milan Borjan.

80' - Napredak je morao da primi gol da bi krenuo da igra ka golu rivala. Sada su se Kruševljani oslobodili.

76' - Konačno dobra akcija gostiju u drugom poluvremenu. Šarić se dobro zagradio, odložio je potom loptu do Stevanovića koji je šutirao, no odlično se postavio Eraković i izblokirao udarac.

74' - Nova velika šansa za crveno-bele i opet sjajni Petrić. Dragović je šutirao glavom sa nekih pet metara, ali golam Kruševljana opet dobro interveniše.

68' - Konačno je Zvezda slomila otpor rivala. Probio je Katai po levoj strani, centrirao do Pešića kome nije bilo teško da iz neposrene blizine glavom postigne novi gol.

 

66' - Još jedan pokušaj domaćeg tima. Kanga je centrirao, a Ivanić je glavom bez gledanja šutirao i lopta je završila u naručju Petrića.

58' - Dobar napad domaće ekipe. Pešić je primio loptu u kaznenom prostoru rivala, odložio za Kataija koji je šutirao preko prečke. Sigurno da su navijači u sve većoj neverici da još uvek njihovi igrači nisu dali gol.

53' - Ni posle desetog udarca iz ugla crveno-beli ne prave problem Kurševljnima. Jeste Eraković šutirao, no to je uradio veoma loše.

FOTO: M. Vukadinović

51' - Odmah tandem Katai - Ivanić stavlja Napredak na muke. Sjajno je Katai proigrao saigrača, a ovaj je levom nogom iz prve šutirao, ali opet je Petrić bio dobro postavljen i odbranio je udarac.

48' - Izvela je Zvezda sedmi korner, ali kao i u prethodnih šest ni sada nije bilo opasnosti po goste.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Miloš Milojević je napravio jednu promenu. Umesto Srđana Mijailovića priliku je dobio Mirko Ivanić. Trener Napretka Dušan Đorđević nije ništa menjao.

Prvo poluvreme: C. zvezda - Napredak 0:0

Prvo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić" je okončano bez golova, a moglo je da ih bude na obe strane. Napredak je prvi zapretio preko Bojana Čečarića, potom je Zvezde preuzela inicijativu i stvorila dobre prlike preko Marka Gobeljića, Aleksanra Kataija i Aleksandra Pešića. Ipak, posle 45 minuta fudbala mreže miruju.

45+2' - Kraj prvog poluvremena!

44' - Još jedna odlična prilika za Zvezdu. Dobro je centrirao Rodić, a Pešić se izborio za udarac glavom, ipak dobro je bio postavljen Petrić i sačuvao je gol.

37' - Veliki je majstor Katai! Sjajno je primio loptu i uhvatio volej, no čuvar mreže Napretka je uspeo da obrani udarac desetke Zvezde. Katai je potom nakon kornera šutirao glavom pored gola. Navijači crveno-belih ovo žele da vide, konsantne napade ka golu protinika.

31' - Neveruju navijači na "Marakani" šta su igrači Miloša Milojevića promašili. Katai je fantastično iz okreta ostavio loptu Rodiću čiji udarac je odbranio Petrić, a onda je na loptu natrčao Gobeljić koji je loše zahvatio loptu, iako je gol bio prazan. Definitivno najbolja šansa domaćeg tima na meču.

FOTO: M. Vukadinović

29' - Muči se Zvezda. Istina, napada šampion Srbije, ali bez konkretnog učinka u prvih pola sata.

28' - Prva pretnja po gol Petrića desila se može se reći slučajno. Rodić je želeo da centrira, lopta mu je prešla preko noge i golman "čarapana" je krajnjim naporom uspeo da je izbije u korner iz kog se nije desilo ništa.

23' - Prošla je polovina igra u prvom delu susreta, a Zvezda još uvek nije ozbiljnije zapretila golu rivala.

21' - Oprobao je udarac i Matić. Tukao je bivši igrač Partizana iskosa sa desne strane, no Borjan je bio dobro postavljen i uspeo je da ukroti udarac napadača gostujućeg tima.

16' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Marko Gobeljić. Desni bel Zvezde je faulirao Nebojšu Bastajića koji je bio u prodoru. Kruševljani su imali veliku priliku posle slobodnog udarca, ali je Bojan Čečarić lošu šutirao glavom iz neposredne blizine. Odahnuli su svi na "Marakani".

12' - Velika borba vodi se na terenu od početka duela. Nijedna ekipa nije uspela ozbiljnije da zapreti, pa golmana za sada nisu morali da reaguju.

8' - Dobar tempu na startu. Sada je domaćin malo preuzeo kontrolu i prebacio težiše igra na polovinu gostiju. Ipak, još uvek nema prilika.

4' - Zaleteo se Bojan Matić na Milana Borjana, a kapiten Zvezde se driblingom oslobodio napadača Napretka. Crveno-beli su već izveli dva kornera, no nisu nijednom zapretili rivalu.

2' - Očekivano je da se opipava puls na obe strane na samom startu duela. Ali, sudeći po počektu deluje da se Kruševljani neće brati na najvećem srpskom stadionu.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

Uoči meča:

Trener šampiona Srbije Miloš Milojević je napravio dva iznenađenja u prvoj postavi. Tako će se od starta meča na terenu naći novajlija Srđan Mijailović kao i Veljko Nikolić koji je bio strelac jedinog gola za šampiona Srbije u Turskoj. Vezista kluba iz Ljutice Bogdana se na ovaj način našao u startnih 11 prvi put posle 13 meseci.

Nema sumnje da su crveno-beli favoriti protiv Kruševljana, ali treba imati na umu da "čarapane" sa klupe predvodi Dušan Đorđević koji je prošle sezone kao trener Radnika ostao neporažen od Zvezde (pobeda u Surdilici 2:1 i remi u Beogradu 1:1).

Napredak šansu za iznenađenje može da traži u dobroj formi u kojoj se nalazi, pošto je ovaj klub vezao tri trijumfa.

Crveno-beli su u prošlom prvenstvenom kolu u finišu utakmice došli do celog plena protiv Novog Pazara.

Sastavi:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić – Mijailović, Kanga – Bukari, Nikolić, Katai – Pešić.

NAPREDAK (4-2-3-1): Petrić – Vukajlović, Kerkez, Đeković, Putinčanin – Krstić, Bolha – Šarić, Mićin, Bastajić – Matić.

BONUS VIDEO: Prepucavanje navijača Trabzona i Zvezde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)