ZVEZDA U TURSKOJ ZRAČI OPTIMIZMOM: Trener Milojević pred 2. kolo Lige Evrope: Poštujemo Trabzon, ali...

Đ. S.

14. 09. 2022. u 18:08

FUDBALERI Crvene zvezde sutra igraju protiv turskog šampiona Trabzona u drugom kolu grupne faze Lige Evrope. Pokušaće crveno-beli da stignu do prvih bodova u ovogodišnjem izdanju drugog po jačini UEFA kupa, a svoja očekivanja pred meč na stadionu „Šenol Guneš“ izneo je trener srpskog prvaka Miloš Milojević koji je istakao da želi još bolje izdanje nego protiv Monaka prethodnog četvrtka.

ЗВЕЗДА У ТУРСКОЈ ЗРАЧИ ОПТИМИЗМОМ: Тренер Милојевић пред 2. коло Лиге Европе: Поштујемо Трабзон, али...

FOTO: Đ. S.

- Iskreno, očekujem bolju predstavu nego protiv Monaka kako bi podigli nivo rezultata. Poštujemo Trabzon, ali verujem u to što radimo i u ovu grupu igrača. Moramo bolje i možemo bolje. Dolazimo posle dobrog rezultata iz domaćeg prvenstva, ako budemo za nijansu bolji nego u poslednjoj trećini nego protiv Monaka možemo da imamo pozitivan rezultat – poručio je Milojević.

Osvrnuo se trener crveno-belih i na zdravstveno stanje u ekipi.

- Ono je jako dobro, a Mirko Ivanić radi s ekipom. Za nas u stručnom štabu je pitanje da li i koliko Ivanić može da odgovori na ovom nivou. Znamo da može, ali moramo da kalkulišemo da li je to ceo meč, poluvreme, 20 minuta  - dodao je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Situacija ni za jedne ni za druge nije sjajna, s tim što su crveno-beli pobedom nad Novim Pazarom u prvenstvu prekinuli niz od tri uzastopna meča bez pobede dok je domaćin sutrašnjeg meča u ponedeljak izgubio od Adane (3:2) i nastavio sa posrtanjem na oba fronta.

Međutim, svestan je Milojević činjenice da je ranjeni lav najopasniji, dobro je sa svojim stručnim štabom prostudirao rivala.

-  Imam puno informacija, znamo da je to tim sastavljen od jako kvalitetnih pojedinaca. Ne volim da izdvajam naročito igrače, Bakaseta, Gomez, Mahmut Trezege su asovi koji imaju poseban kvalitet. Mislim da ne treba da se fokusiramo posebno na jednog fudbalera, već da se trudimo da zaustavimo sve njihove kvalitete – dodao je Zvezdin strateg.

 

Nije previše impresioniran činjenicom da Trabzon nije pobedio na 14 utakmica u Evropi, još od 2019.

- To ne mora ništa da znači, stvari su onakve kakve želite da ih vidite. Zavisi od rivala, psihološke pripreme... Ako je to za rubriku "Da li ste znali?", voleo bih da bude i 15. meč. Ali, moja želja mora da bude potkrepljena našim naDA stupom sutra. Jako je bitna utakmica, svaka je važna, ali ova je bitna posebno.

Optimizam ne manjka pred 2. kolo Lige Evrope:

-  Moramo da gledamo gde su naši kvaliteti. Da li smo spremni za ofanzivnu tranziciju. Postoji mogućnost za premoć, ima stvari gde možemmo da budemo bolji, da kontrolišemo igru, da ih pomerimo u zone gde nama odgovara, da bi ih kaznili. Energetski smo se podigli, imamo kvalitet da dobijemo Trabzon ili neku drugu ekipu – podvukao je Milojević.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna