UEFA NEPRAVEDNO KAZNILA SRPSKOG ŠAMPIONA: Izraelci divljali, Zvezda plaća?

Z. Ć.

08. 09. 2022. u 17:02

UVEK stroga UEFA kaznila je Crvenu zvezdevrau sa 54.250 zbog propusta u organizaciji na utakmici sa Makabijem, u revnšu plej-ofa za Ligu šampiona. Naravno, veće kazna za crveno-bele od eliminacije, i to posle auto-gola Milana Pavkova u 90. minutu, ne može da e zamisli, ali je ova neopravdna jer su te noći na "Marakani" divljali navijači iz Haife, pa bi bio red da oni plate ovaj ceh.

УЕФА НЕПРАВЕДНО КАЗНИЛА СРПСКОГ ШАМПИОНА: Израелци дивљали, Звезда плаћа?

FOTO: Č. Vuković

Oko 1.000 Izraelaca napravilo je bakljadu na južnoj tribini, pa je i sudija Entoni Tejlor iz Engleske zbog dimne zavese bio prinuđen da prekine meč na nekoliko minuta. Na  severu, gde su najvatrenije "delije", kao i na ostalim delovima stadiona, nije zapaljena ni jedna baklja.  

Evropska kuća fudbala je sankcionisala i "naplatila" četiri propusta - 16.000 evra zbog blokiranja prolaza, 8.000 zbog korišćenja lasera, 10.250 zbog paljenja baklji i 20.000 evra zbog ubacivanja predmeta u teren. Za dve poslednje stavke (ukupno 30.250 evra) krivicu snose gostujuće pristalice i zbog toga se očekuje da crveno-beli upute žalbu kako bi se krivica pravedno utvrdila.

Pored novčane, uslovno je izrečena mera zatvaranja istočne tribine na sledećoj utakmici UEFA takmičenja, koja se bude igrala u Beogradu. Uslovna kazna se odnosi na period od dve godine i odmah stupa na snagu.

Podsetimo, Crvena zvezda danas od 21 sat dočekuje Monako u prvoj utakmici grupne faze Lige Evrope.

BONUS VIDEO: Milojević: odgovornost za remi preuzimam ja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)