ŠAHOVSKI ŠAMPION SVETA ŠOKIRAO IZJAVOM: "U Realu su me terali da govorim da je Ronaldo bolji od Mesija"

Novosti online

30. 08. 2022. u 13:34

NAJBOLjI šahista sveta Magnus Karlsen poznat je kao veliki ljubitelj fudbala, koga je kao dečak čak i trenirao paralelno sa drevnom igrom. Veliki je navijač madridskog Reala, pa stoga čudi njegov odgovor na pitanje ko je najbolji fudbaler sveta svih vremena.

ШАХОВСКИ ШАМПИОН СВЕТА ШОКИРАО ИЗЈАВОМ: У Реалу су ме терали да говорим да је Роналдо бољи од Месија

FOTO: EPA

Karlsen je nedavno odlučio da ne brani titulu šampiona sveta koju drži punih deset godina, a kao razlog je naveo nedostatak motiva.

Nedavno je u jednom podkastu govorio i o fudbalu, a mnoge je iznenadio odgovorom na pitanje ko je, prema njegovom mišljenju, najbolji fudbaler svih vremena.

- Iako će mnogi, pošto sam navijač Reala, pretpostaviti da ću prednost dati Kristijanu Ronaldu, mislim da je teško porediti bilo koga s Leom Mesijem. Ronaldo mi se uvek sviđao kao igrač, ali jednostavno sam uvek mislio da je Mesi bolji - rekao je Magnus.

Pojasnio je i zašto je nekad govorio drugačije.

- Išao sam na popriličan broj utakmica u Madrid prethodnih godina i uvek su bili divni prema meni. Jedino što me nerviralo je kada bih davao intervju za klupski sajt ili radio-stanicu uvek sam morao da pominjem Ronalda - rekao je 31-godišnji Norvežanin.

- Kada bi me pitali ko je za mene najbolji igrač, morao sam da odgovorim da je to Ronaldo. Kada bih rekao nekoga drugog, na primer Iska, oni bi samo stali i rekli mi: "Ok, drugi pokušaj, sad reci Ronaldo". Za njih je bilo jako važno da stvaraju takvu sliku oko Ronalda, ali ja nisam tako gledao na to - objasnio je Karlsen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)