MAKABI NIJE MAČIJI KAŠALJ: Torpedovali Mančester u Izraelu

Novosti online

11. 08. 2022. u 10:36

KADA je na žrebu kraj imena Zvezde i Pjunika izvučen par Makabi Haifa - Apolon, bilo je jasno da je šampion Srbije dobio srednje tešku opciju u plej-ofu.

МАКАБИ НИЈЕ МАЧИЈИ КАШАЉ: Торпедовали Манчестер у Израелу

Foto: EPA

Protivnik iz Izraela, iz ugla crveno-belih, i te kako je prolazan i nije u rangu Salcburga ili Jang bojsa, ali dalek od toga da je za potcenjivanje.

Klub je osnovan 1913. Osvojio je 14 titula namenjenih prvaku države i psolednje dve godine vlada Izraelom. Najveće zasluge za to pripisuju se Baraku Baharu, treneru modernog kova, koji je u poslednjih šest godina pet puta osvajao krune u svojoj zemlji. Učesnici Lige šampiona bili su dva puta (2002/2003. i 2009/2010). U prvom mandatu, upisane su pobede nad Olimpijakosom (3:0) i Mančester junajtedom (3:0), pa je uz remi sa Grcima (3:3) osvojeno sedam bodova dovoljnih za treće mesto. U drugom, Makabi je grupu sa Bajernom, Juventusom i Bordoom završio sa svih šest poraza.

Aktuelni sastav napravio je čudo izbacivši Olimpijakos pobedom u Atini (4:0), za prolaz Apolona se nije strahovalo čak i posle 2:0 na Kipru za domaćina. Udarna igla u aktuelnom sastavu Makabija je napadač Frantzdi Pjero, koji je postigao tri gola u kvalifikacijama i najvredniji je igrač tima (1,8 miliona evra), dok je ostatak ekipe procenjen na 19,2 miliona.

Protiv srpskih klubova, Makabi je igrao četiri meča, od čega tri sa Partizanom (pobeda uz dva poraza) i jedan sa Proleterom iz Zrenjanina, u kojem su slavili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)