TORCIDA DIVLJALA PO GIMARAEŠU! Portugalci panično bežali pred razularenom masom: "Bacali su na nas sve što im je došlo pod ruku" (VIDEO)

Novosti online

10. 08. 2022. u 09:03

HRVATSKI huligani, pripadnici zloglasne navijačke grupe Torcida, izazvali su neviđeni haos u Gimaraešu, gde Hajduk večeras gostuje domaćoj Vitoriji u revanšu kvbalifikacija za Ligu Konferencija.

ТОРЦИДА ДИВЉАЛА ПО ГИМАРАЕШУ! Португалци панично бежали пред разулареном масом: Бацали су на нас све што им је дошло под руку (ВИДЕО)

FOTO: fejsbuk printskrin

Hajdukovi "navijači" bacali su baklje i stolice po terasama kafića u centru Gimaraeša, grada na severu Portugalije.

U prvom saopštenju policija je navela da je reč o "manjim incidentima" tokom kojih "niko nije uhapšen" i da će se ujutro zvanično oglasiti o noćašnjim neredima.

- U ovom trenutku ne mogu da potvrdim ima li ili ne uhapšenih. Čekamo sve podatke s terena, takođe i iz Porta gde su bili Hajdukovi navijači, pa informacije možemo da damo posle našeg jutarnjeg brifinga u 9 sati vezano za noćašnje događaje - rekao je dežurni policijac u telefonskom razgovoru za Hinu u 6 sati ujutro.


Prethodno je i izvor iz lokalne policije rekao portugalskoj novinskoj agenciji Lusa da je bila reč o “manjim incidentima” tokom kojih “niko zasad nije uhapšen”.

Gimaraeš je grad sa 157.000 stanovnika, udaljen 50 kilometara od Porta.

-Bio je to manji incident bez posledica u vidu fizičkih povreda ili materijalne štete.

Oko 22.30 sata je grupa navijača zamaskiranih lica, većinom odevenih u crno, bacala stolice i baklje po kafićima u Gimaraešu. Na  snimcima objavljenim u portugalskim medijima vide se ljudi na terasi kako ustaju pa beže dok okolo padaju upaljene baklje, čuje se lomljava stakla i nasrću navijači.

- Mi sada nadgledamo njihovo ponašanje (hrvatskih navijača) kako bismo sprečili eventualne nove takve situacije - rekao je izvor iz policije.

Vitorija Gimaraeš i Hajduk će u sredu u 18 sati odigrati revanš 3.pretkola Lige konferencija. Hajduk je na Poljudu posle preokreta pobedio sa 3:1.

- Šta je ovo, šta je ovo, Isuse - čuje se na videu, koji je objavio portal portuglaskih novina O Minjo, muškarac koji se sklanjao u unutrašnjost kafića

- Bacali su na nas sve što im se našlo u rukama, ali bez fizičkog okršaja - rekao je svedok Paulo Sezar Gonsalveš u izjavi za Lusu na gradskom trgu Oliveira.

Dodao je da su vlasnici kafića zvali policiju, ali nije bilo odgovora.

Udruženje domaćih navijača “Vitoria Sempre" (Vitorija zauvek) objavilo je tokom noći saopštenje u kojem je zatražilo ostavku šefa lokalne policije nakon što je stotinjak gostujućih navijača sejalo strah u istorijskom centru grada.

- Tražimo odgovornost i ostavku šefa policije jer nije stao u odbranu građana Gimaraeša i brojnih turista koji borave u gradu - piše u saopštenju.

- Policija nije bila sposobna da spreči ovo što se dogodilo, niti je odmah odgovorila na događaje - dodaje se.

U nastavku saopštenja navijači Vitorije skreću pažnju da su među napadačima bili i neki koji su govorili portugalski sa lisabonskim naglaskom, čime se podseća na bliske veze između Torcide i Benfikine navijačke grupe "Bezimeni".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)