PARTIZANU SAMO ČETIRI OPCIJE: Kiprani najpoželjniji rival, valjalo bi izbeći Turke

M. BLAŽIĆ

18. 07. 2022. u 09:00

DVA srpska kluba započeće u četvrtak svoje evropske misije, a danas će posle žreba u Nionu, ukoliko prebrode startne prepreke, i Zvezda i Partizan, koji se uključuju od trećeg kola kvalifikacija, saznati imena rivala u prvim avgustovskim izazovima.

ПАРТИЗАНУ САМО ЧЕТИРИ ОПЦИЈЕ: Кипрани најпожељнији ривал, ваљало би избећи Турке

FOTO: FK Partizan

Naravno, kao i u slučaju crveno-belih, i crno-beli će sačekati rasplet drugog kola, ali ih, za razliku od komšija, očekuje jedan od gubitnika iz tih dvomeča u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Već mesec dana je poznato da rival kluba iz Humske stiže sa jednog od dva dvomeča, a danas posle 13.00, kada se izvuku kuglice u Nionu, znaće se da li je to neuspešniji iz dvomeča Midtjiland (Danska) - AEK Larnaka (Kipar) ili Fenerbahče (Turska) - Dinamo Kijev (Ukrajina). Nema sumnje da će u crno-belom taboru, ukoliko im žreb nameri gubitnika dvomeča Danaca i Kiprana, navijati da to bude AEK iz Larnake, dok iz drugog duela kao bolja opcija definitivno deluje Dinamo Kijev, zbog specifične situacije u kojoj se nalaze ukrajinski klubovi, pa i činjenice da evropske okršaje kao domaćini igraju u Poljskoj.

Čukarički i Radnički će u narednih deset dana biti fokusirani na eliminisanje luksemburškog Rasinga, odnosno Gzire sa Malte, ali skraćivanje potencijalnih rivala pred današnji žreb u Nionu (14) definitivno je izazvao i Beograđane i Nišlije da razmišljaju o narednom protivniku. Tako bi Čukarički, u slučaju očekivanog prolaza, mogao da se nameri na Tvente (Holandija) ili pobednike mečeva Molde (Norveška) - Elfsborg (Švedska), Rapid (Austrija) - Lehija (Poljska), Hapoel Ber Ševa (Izrael) - Dinamo Minsk (Belorusija) i Levski (Bugarska) - PAOK (Grčka).

Nišlijama prvo predstoji repriza leta 2018, kada su bili bolji od malteške Gzire, a ukoliko se poklope kockice na žrebu, Radnički bi i sada, kao i tada, mogao da se nameri na Makabi iz Tel Aviva. Potencijalni rivali Sivićevog tima u trećem kolu kvalifikacija Lige konferencije su Žil Visente (Portugalija), Volfsberger (Austrija) i pobednici dvomeča Zira (Azerbejdžan) - Makabi TA (Izrael), Botev (Bugarska) - Apoel (Kipar) i Saburtalo (Gruzija) - FC SB (Rumunija).

Utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i Ligu konferencija na programu su 4. i 11. avgusta.

BONUS VIDEO: "NE PRIJA NAM OVO" Reakcije trenera Radničkog i Partizana, Sivića i Stolice, posle burnog meča

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024