ŠAMPIONU RIVALI PO MERI: Zvezda favorit protiv svih, najveća mina prvak Norveške

Đ. SAMOILOVIĆ

18. 07. 2022. u 08:00

ŠAMPION raspoložen i raspucan dočekuje današnji žreb (12.00), u kojem će saznati imena dva potencijalna rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

ШАМПИОНУ РИВАЛИ ПО МЕРИ: Звезда фаворит против свих, највећа мина првак Норвешке

FOTO: M. Vukadinović

Skraćenjem spiska od strane UEFA, došlo se do toga da će pobednik jednog od tri dvomeča u drugom kolu izaći na megdan fudbalerima Crvene zvezde na prvom koraku ka eliti (mečevi 2. ili 3. avgusta, revanš sedam dana kasnije). U pitanju su parovi: Maribor - Šerif, Bodo - Linfild i Pjunik - Didelanž.

Na prvu loptu čini se - rivali po meri, ekipe sa kojima Zvezda i te kako može da igra i bez većih problema prođe u plej-of, gde bi je dočekali ozbiljniji protivnici. Naročito ako se uzme u obzir da su crveno-beli krenuli furiozno u domaćem prvenstvu, Radničkom iz Niša dali su četiri gola, nejakoj i nedorasloj Kolubari jedan više, dok se mreža Milana Borjana nijednom nije zatresla. Ubedljiva izdanja možda i nisu pravi pokazatelj snage tima Dejana Stankovića, ali su svakako dobar znak pred mečeve u rundi koja je prethodne dve godine bila kobna za Zvezdu.

Porazi od Omonije i Šerifa u poslednje dve godine bili su neočekivani i bolni, ali u redovima šampiona urađeno je sve da se to ne ponovi. Dolaskom Kingsija Kangve i Osmana Bukarija Zvezda je dobila na brzini. Očekuje se da uskoro i špic Aleksandar Pešić bude ozvaničen kao treće pojačanje, dok je na dobrom putu da zaduži epitet povratnika i štoper Nemanja Milunović. Ostalo je još da se reši pozicija desnog beka, možda i rezervnog levog.

Kada su u pitanju protivnici, svakako je najpoželjniji par Pjunik (Jermenija) - Didelanž (Luksemburg). Jermeni su u prvoj rundi izbacili Kluž posle penala, dok su Luksemburžani bili bolji od albanske Tirane. Straha ne bi trebalo da bude ni od pobednika dvomeča između Maribora i Šerifa. Istina, Moldavci su lane bili najprijatnije iznenađenje u evropskom fudbalu. Zvezdu su zaustavili na putu ka Ligi šampiona, pa zatim dobili i Real u Madridu u grupnoj fazi najjačeg takmičenja. Ipak, od tog tima nije ostalo ništa, skoro čitav je rasprodat, dok je ovaj novi slabiji, što je i pokazao u duelima sa Zrinjskim, kojem nisu dali nijedan gol, već su imali sreće da Mostarci sebi pucaju u nogu autogolom.

Nešto sigurniji bio je Maribor, koji je prošao beloruski Šahtjor iz Soligorska, ali čini se da je Zvezda i od njih u ovom trenutku za klasu iznad. Jedino ko bi možda mogao da zakomplikuje situaciju je norveški Bodo, koji igra brz i atraktivan fudbal, ali su i oni poput Šerifa "očerupani" od strane evropskih suparnika. Većina igrača koja je prošle godine pobedila Morinjovu Romu 6:1 ostali su samo "dugmići". Iako su veoma teško prošli Klasvik u prvoj rundi, irski Linfild ne bi trebalo da pravi mnogo problema. Ako dođe do čuda, onda bi to bio i potencijalni džekpot za Zvezdu, ukoliko joj kuglice budu naklonjene i na žrebu dodele pobednika ovog para.

Vrednosti

Bodo 16,2

Šerif 12,85
Maribor 8,48
Pjunik 6,14
Linfild 2,73
Didelanž 2,06
* Brojke u milionima evra, po "Transfermarktu".

BONUS VIDEO: TRENER ZVEZDE ZADOVOLjAN: Stanković izneo utiske posle ubedljive pobede nad Kolubarom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!