"VOLIM OZILA JER JE MUSLIMAN": Zidan je zaludeo navijače Mančestera, pa otkrio ko mu je idol

Novosti online

16. 07. 2022. u 14:54

MLADI fudbaler Mančester junajteda Zidan Ikbal oduševio je navijače u pripremnim utakmicama protiv Liverpula i Melburna.

ВОЛИМ ОЗИЛА ЈЕР ЈЕ МУСЛИМАН: Зидан је залудео навијаче Манчестера, па открио ко му је идол

FOTO: FK Fenerbahče/Tviter

Junajted je protiv Redsa slavio sa 4:0, dok je ekipa Erika ten Haga protiv Melburna trijumfovala sa 4:1. Šansu u ovim mečevima dobio je i 19-godišnji Ikbal koji se po prvi put nalazi na pripremama sa prvim timom "crvenih đavola".

Zidan je poreklom iz Iraka, ali već godinama živi u Engleskoj. Ponikao je u dresu Junajteda i ovog leta je konačno dobio šansu u prvoj ekipi.

Već u pripremnim utakmicama ovaj vezni igrač je pokazao o kakvom talentu se radi, te mnogi smatraju da će on u narednoj sezoni biti u planu Ten Haga i dobiti određenu minutažu.


Ovaj Iračanin je glavna tema prethodnih dana u engleskoj javnosti. Zidan je za prvi tim debitovao još krajem prošle godine protiv Jang Bojsa, ali tek sada se očekuje da dobije pravu priliku.

Zidanov otac je inače iz Pakistana, dok mu je majka iz Iraka, a on je rođen u Mančesteru. Ipak, nije zaboravio na svoje korene i odlučio je da nastupa za reprezentaciju Iraka za koju je odigrao već dve utakmice.

- Odrastao sam u Mančesteru i tu živim celi život, ali sam ponosan na svoje poreklo. Ponosan sam što sam Englez, Pakistanac i Iračanin. Mislim da je bila prava odluka da igram za Irak i zaista mi je čast da nosim dres te reprezentacije - izjavio je mladi fudbaler.

Takođe, otkrio je da je njegov idol u detinjstvu bio Mesut Ozil iako je dobio ime po legendarnom Zinedinu Zidanu.

- Obojica su jako kreativni i neverovatni fudbaleri. Ipak, Ozil mi je bio idol jer sam imao priliku da ga gledam dok je bio na vrhuncu karijere. Ugledao sam se na njega jer je musliman baš kao i ja - zaključio je Ikbal.


BONUS VIDEO: Novak se obratio mladim teniserima
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest