"DAJEM JOJ 1000 EVRA MESEČNO": Bivši kapiten Barselone otkrio kako vaspitava decu (FOTO)

Novosti online

16. 07. 2022. u 14:01

GEORGE Popesku bivši je rumunski fudbaler. Bio je kapiten Barselone i ključni deo reprezentacije Rumunije tokom devedesetih godina. Tokom igračke karijere nastupao je za niz evropskih klubova, uključujući i četiri godine koje je proveo u PSV Ajndhovenu. Šest puta je proglašavan za najboljeg fudbalera Rumunije.

ДАЈЕМ ЈОЈ 1000 ЕВРА МЕСЕЧНО: Бивши капитен Барселоне открио како васпитава децу (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/mariaappsc

Slavni fudbaleri su vrlo često u sitauciji da moraju izdržavati veliki broj užih i širih članova porodice. Popesku je već duže vreme u fudbalskoj penziji, a trenutno obavlja funkciju predsednika rumunskog kluba Farul.


On je oženjen Luminatom Hagi, sa kojom ima dvoje dece, 21-godišnju Mariju i 19-godišnjeg Nikolasa.

Marija je nedavno završila studije u Barseloni, a njen otac je rumunskim medijima ispričao kako joj svakog meseca davao po hiljadu evra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maria Popescu (@mariaappsc)



- Ćerka mi je diplomirala na jednoj od najboljih poslovnih škola na svetu. Studirala je u Barseloni, a ja sam joj plaćao školarinu, smeštaj i davao joj svakog meseca po 1.000 evra - rekao je bivši fudbaler.

On je potom opisao i kako je izgledalo njeno studiranje u Španiji.

- Tamo je teško preživeti sa 1000 evra. Na fakultet je putovala okolnim putevim po planinama jer nije želela da plaća putarinu od četiri evra. To znači da je dnevno na raspolaganju imala oko 30 evra - izjavio je Rumun.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maria Popescu (@mariaappsc)



Popesku je dodao da je novac teško zaraditi, te da mora da se vodi računa o njemu.

- Ako hoće više, neka radi. Novac se ne može razbacivati. Teško je i toliko zaraditi. Rekao sam joj hiljadu evra i ništa više. Pare je teško zaraditi i treba voditi računa o njima - izjavio je nekadašnji igrač Barse, PSV-a i Galatasaraja.

Interesantno da Popeskuov sin Nikolas nastupa za juniorske selekcije Farula, a povremeno dobija priliku i u seniorskom timu.

Njegov otac je ispričao kako mu sin ima mesečnu platu od 500 evra i da živi od toga.

- Niko ima 500 evra od kluba meesečno. Igrači koji napune 16 godina i potpišu ugovore od kluba dobijaju taj iznos. On živi od toga. Hrani se u klupskim prostorijama, a ja mu plaćam smeštaj. Ostale troškove pokriva od tih para. Na računu ima manje od 2000 evra - rekao je slavni fudbaler.


Rumun je potom dodao da ako njegov sin želi više, mora i da igra bolje.

- Hoće više novca? Neka zaigra za bolji i veći klub i zarađivaće - zaključio je kategorični Popesku.


BONUS VIDEO: Đoković se obratio mladim teniserima
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave