IZ OMLADINSKOG POGONA U BUNDESLIGU: Siniša Tanjga (18) štoper Vojvodine poptisao profesionalni ugovor za Majnc

S. B.

04. 07. 2022. u 15:47

SINIŠA Tanjga (18), biser Omladinske škole Vojvodine, danas je kao profesionalac pristupio bundesligašu FSV Majnc 05, čiji će dres nositi u naredne četiri godine

ИЗ ОМЛАДИНСКОГ ПОГОНА У БУНДЕСЛИГУ: Синиша Тањга (18) штопер Војводине поптисао професионални уговор за Мајнц

Privatna arhiva

Reč je o 189 centimetara visokom štoperu koji je upisao nastupe za mlađe kategorije reprezentacije Srbije, inače sinu Miroslava Tanjge, nekadašnjeg centarhalfa druge šampionske generacije kluba sa „Karađorđa“.

- Malopre mi je u telefonskom razgovoru rekao da je prezadovoljan- kaže za „Novosti“ otac Miroslav, pomoćni trener Bolonje.- Kao otac, srećan sam što me je nasledio na istoj poziciji i što će da se razvija u jednoj od najjačih liga. Majnc ulaže u mlade igrače a samo u prošloj sezoni imali su sedmoricu fudbalera iz njihovog omladinskog pogona. Drago mi je da su u njemu prepoznali igrača.

Siniša će, kako otac Miroslav potvrđuje, trenirati u profesionalnom pogonu sa prvim timom a nastupati za drugi tim u kojem se kale mladi igrači.

- Na njemu je da se izbori za svoje mesto a ako mu je potrebna sugestija ili savet, naravno da sam uvek tu. Bitno je za mladog igrača da sam iskusi, jer je pred njim velika šansa. Visok je i snažan i ima sve atribute da uspe- kaže Miroslav.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!