NIKO GA NE BI PREPOZNAO, A IGRAO JE ZA SRBIJU I ZVEZDU: "Svi će pronaći Ajfelov toranj u Parizu, ali ne i ovog gospodina" (FOTO)

Novosti online

29. 06. 2022. u 11:16

DANIJEL Ljuboja, bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore, svojevremeno je bio jedan od kontroverznijih fudbalera. Ovaj 43-godišnjak je rođen u Vinkovcima, karijeru je počeo u hrvatskim klubovima, ali tokom rata je izbegao u Beograd. U našoj prestonici je igrao za Crvenu zvezdu. Potom je promenio niz timova, a najpoznatiji među njima je svakako PSŽ.

НИКО ГА НЕ БИ ПРЕПОЗНАО, А ИГРАО ЈЕ ЗА СРБИЈУ И ЗВЕЗДУ: Сви ће пронаћи Ајфелов торањ у Паризу, али не и овог господина (ФОТО)

FOTO: EPA

Kasnije je igrao u Nemačkoj za Štutgart, HSV i Volfsburg, a ostao je upamćen i po neobičnoj frizuri, kojoj je ostao dosledan sve do 2014. godine, kada je kao fudbaler Lensa "okačio kopačke o klin".

 

Nekoliko godina je igrao i za našu reprezentaciju. Za Srbiju je odigrao 19 utakmica, a nastupao je i na Mundijalu u Nemačkoj. Za nacionalni tim naše zemlje postigao je dva gola.

 

Danas izgleda neprepoznatljivo, pustio je kosu i ima dugu gustu bradu. Trenutno je u Francuskoj, a tamo ga je sreo bivši saigrač Mihal Ževlakov, sa kojim je delio svlačionicu u varšavskoj Legiji.

- Fudbal nisu samo utakmice, golovi, trofeji, radost ili tuga. To su ljudi i prijateljstva koja će ostati godinama. Svi će pronaći Ajfelov toranj u Parizu, ali ne i ovog gospodina Danijela Ljuboju - napisao je Poljak na "Instagramu" uz zajedničku fotografiju sa našim nekadašnjim asom.


 

FOTO: Printskrin/Tviter/Sportbot11

 

Ljuboja od 2018. godine radi u jednoj menadžerskoj agenciji i odgovoran je za uspostavljanje kontakata s klubovima širom Evrope te pronalaženje talentovanih igrača.


BONUS VIDEO: Otvoren novi stadion u Kruševcu
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024