CRNO-BELA TIKA-TAKA: Ilija Stolica već izgradio novi identitet Partizana, Andrade na debiju tresao mrežu, Fejsa kao u najboljim danima

V.M.P.

28. 06. 2022. u 19:51

FUDBALERI Partizana danas su igrali drugi pripremni meč u Sloveniji. Posle poraza od Kluža (0:1), crno-beli su odmerili snage sa Spartakom iz Trnave, i impresivnim izdanjem odneli ubedljivu pobedu rezultatom 3:0.

ЦРНО-БЕЛА ТИКА-ТАКА: Илија Столица већ изградио нови идентитет Партизана, Андраде на дебију тресао мрежу, Фејса као у најбољим данима

FOTO: Fk Partizan

"Parni valjak" je danas bio na visini zadatka. Od prvog sudijskog zvižduka izabranici Ilije Stolice preuzeli su kontrolu poseda, što i jeste jedan od zaštitnih znakova ekipa koje predvodi novi strateg beogradskog tima. 

"Srpski Gvardiola" kako su ga prozvali, zbog stila koji gaji, izgleda da je već počeo da implementira nove taktičke zamisli u identitet Partizana. 

Danas je debitovala i najsvežija akvizicija Patrik Andrade, ali je jedan drugi inostrani igrač doneo prevagu u prvom poluvremenu. Kvinsi Menig je imao sreće da mu se lopta nakon nesmotrene intervencije štopera Spartaka odbije u noge, i potom je pogodio malu mrežu protivničkog gola razornim udarcem u 37. minutu.

Već u 45. Partizan je udvostručio prednost, crno- bela tika-taka je dala rezultate. Povratnik na teren nakon hronične povrede, Ljubomir Fejsa je posle duže razmene dodavanja uputio perfektan centaršut, koji je dočekao Lutovac i maestralno matirao rivalskog golmana. 

U 57. već je bilo 3:0, nova akvizicija Partizana, Patrik Andrade se ušunjao u kazneni prostor. Usledio je milimetarski precizan centaršut Filipa Holendera, a novajlija je otvorenim stopalom krunisao maestralnu kombinaciju, koju je prethodno započeo Slobodan Urošević.

Do kraja meča crno-beli su znalački prepustili posed protivniku i u mirnom defanzivnom ritmu priveli meč kraju, ne dozvoljavajući rivalu ni najmanje prostora da ugrozi gol beogradskog tima. 

Treba napomenuti da danas Ilija Stolica nije mogao da računa na kvalitet Saše Zdjelara i Rikarda, a sa njima na terenu izdanje bi bilo još blistavije. 

Sve u svemu Partizan je očarao, i ako se po jutro dan poznaje, vicešampion Srbije mogao bi da bude sinonim za tehnički potkovan fudbal u Superligi Srbije. 

BONUS VIDEO: Patrik Andrade stigao u hotel Primus, bazu Partizana na pripremama u Ptuju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a