ODRŽAN FUDBALSKI TURNIR "IVAN ĆURKOVIĆ" Pehari za najbolje (FOTO)

Novosti online

24. 06. 2022. u 18:27

NAJVAŽNIJA sporedna stvar na svetu omogućila je dobru zabavu, druženje i razvijanje takmičarskog duha.

ОДРЖАН ФУДБАЛСКИ ТУРНИР ИВАН ЋУРКОВИЋ  Пехари за најбоље (ФОТО)

FOTO: novosti

Danas je u Filološkoj gimnaziji u Beogradu organizovan fudbalski turnir "Ivan Ćurković", koji je okupio deset ekipa. Trijumf, pobednički pehar i medalje odneli su učenici iz Desete beogradske gimnazije, koji su u finalu savladali Treću beogradsku gimnaziju rezultatom 3:2.

Nadmetanje je nazvano po Ćurkoviću, legendi Partizana, našeg, francuskog i evropskog fudbala, koji je uručio nagrade najboljima. Održano je pod pokroviteljstvom Ambasade Francuske. 

Ćurković je ostavio dubok trag u zemlji "trikolora", igrajući za Sent Etjen, gde je osvojio četiri titule nacionalnog šampiona, kao i tri Kupa Francuske, a Mišel Platini dodelio mu je orden Legije časti 2005.

Takmičenje je prvobitno trebalo da se održi još 2020, ali je pomereno zbog pandemije virusa korona. Osim sedam beogradskih škola (Prva beogradska gimnazija, Deseta beogradska gimanzija, Filološka gimnazija, Treća beogradska gimnazija, Francuska škola i Osnovna škola "Vladisav Ribnikar"), učestvovale su i Valjevska gimnazija, Kragujevačka gimnazija, kao i Frenč drim-tim. U svakom timu bila je i po jedna devojčica, kako bi se promovisala rodna ravnopravnost.


BONUS VIDEO - Patrik Andrade stigao na pripreme Partizana u Ptuju
 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)