BUĐENJE - ŠTO PRE: Sutra protiv Slovenije prilika za popravni za "uspavanu" Srbiju posle poraza od Norveške

N. ILjUKIĆ

04. 06. 2022. u 12:00

SPAVANjE na lovorikama i ušuškavanje u senci sopstvene slave teško se ikada isplatilo ijednom vrhunskom sportisti.

БУЂЕЊЕ - ШТО ПРЕ: Сутра против Словеније прилика за поправни за успавану Србију после пораза од Норвешке

FOTO: M. Vukadinović

Upozoravao je na ovaj sindrom selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković pred debi u novoj sezoni Lige nacija. Norveška je preksinoć na stadionu "Rajko Mitić" pobedila 1:0, a mnogi će reći da su gosti "ni krivi, ni dužni" iz Beograda odneli tri boda.

Dobro, možda je konstatacija pregruba, ali Erling Holand je dva puta bio pred Vanjom Milinković-Savićem. Obrukao se u 15, ali je klasu potvrdio u 26. minutu, kada je pretrčao pola odbrane Srbije i postigao jedini gol na meču.

- Nismo ličili na sebe i sada ne smemo da očajavamo zbog poraza koji je malo ko očekivao. Ja nisam neko ko će previše tragično da shvata ovakve stvari, ali moraćemo dobro da analiziramo ovu utakmicu. Istina, za to nema mnogo vremena, jer nas već sutra čeka meč 2. kola Lige nacija sa Slovenijom - kaže selektor Stojković, koji na svoj način najavljuje ovaj meč.

Pogled na statistiku duela sa Slovencima bolje da ne bacate. Jer je on više nego deprimirajući. Sa selekcijom "dežele" smo do sada igrali šest puta i nikada ih nismo pobedili! Pet remija i jedan poraz je učinak sa Slovencima, kojeg bi se postidele i manje fudbalske nacije od naše.

- Naša obaveza je da radimo i da pokušamo da igramo što bolje. Slovenija je naredni rival, a voleo bih da moji igrači što pre zaborave izdanje protiv Norveške i da se fokusiraju na Slovence. Neshvatljivo loši smo bili u prvom poluvremenu u četvrtak uveče. Mnogo bolje smo delovali u nastavku meča i falio nam je samo jedan gol da donekle popravimo utisak - dodaje Stojković.

Kako će stvarno "orlovi" izgledati sutra uveče protiv Slovenaca, to više ni kladionice ne mogu da pretpostave. Jer, pred duel sa Norveškom Srbija je bila favorit. U goste joj sada dolazi selekcija koju je u Ljubljani preksinoć lako preslišala Švedska (0:2). Moraće Stojković nešto da menja. Ne toliko u sastavu tima, koliko u filozofiji igre. Zna Piksi sve ovo vrlo dobro i zna zbog čega je to tako.

DRUGI STADION NE MOŽE

MNOGI ljubitelji fudbala ostali su zatečeni prizorom na stadionu "Rajko Mitić", jer je na duel sa Norveškom došlo nešto više od 5.000 navijača. Zato se postavlja pitanje, zašto u ovim uslovima igramo na našem najvećem stadionu, a ne na nekom manjem? Odgovor je jednostavan: FSS je odavno prijavio kod UEFA stadion "Rajko Mitić" kao svoj teren. Dalje, UEFA ne bi odigravanje ovakvih mečeva dozvolila u Novom Sadu ili na novom stadionu u Bačkoj Topoli, jer su daleko od aerodroma, ali i komfornog hotelskog smeštaja, što su osnovni standardi.

BONUS VIDEO - Prazne tribine Marakane na utakmici Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)