GLEDAO KAKO MU UBIJAJU OCA, A ONDA GA I MAJKA OSTAVILA: Teška životna priča jednog od najboljih fudbalera Juventusa

Novosti online

03. 06. 2022. u 10:05

POSTOJE fudbaleri sa zaista srceparajućim životnim pričama koji su imali teško detinjstvo, ali, na sreću, najvažnija sporedna stvar ih je izvela na pravi put.

ГЛЕДАО КАКО МУ УБИЈАЈУ ОЦА, А ОНДА ГА И МАЈКА ОСТАВИЛА: Тешка животна прича једног од најбољих фудбалера Јувентуса

FOTO: AP/Tanjug

Jedan od njih je i Huan Kvadrado, Kolumbijac je već godinama među najboljim driblerima sveta. Prodoron po desnoj strani, vrlo često i nezaustavljiv, trenutno nastupa za Juventus, zajedno sa našim Dušanom Vlahovićem.

Kada premota film, za sebe će reći da je imao sjajnu karijeru, ali sigurno kao dečak nije ni sanjao da će se to desiti.

Samo je čudo kako je Kvadrado uopšte zaigrao u Evropi. Rođen je u Nekokliju, mestu gde su droga, karteli i policijsko nasilje svakodnevica. Kada je imao četiri godine video je kako mu ubijaju oca. On sam se sakrio pod krevet da bi izbegao smrt.

Foto: Printskrin

 

Majka mu je prodavala banane, a maleni Huan joj je bio desna ruka. Ubrzo ga je ostavila i poslala kod bake, jednostvno nije mogla da mu priušti normalan život. Život je bio težak, a Kvadrado je izlaz video samo u fudbalu.

Kada je imao 13 godina lokalni klubovi su primetili njegov talenat. Prvi ozbiljan klub mu je bio Independiente Medelin.

U Evropu je stigao 2009. godine. Igrao je za Udineze, zatim Leće i Fiorentinu. Svojom prodornošću i driblinzima je zaludeo fudbalski svet.

Usledili su transferi u Čelsi, a nakon toga i u Juventus. Evropski velikani su kombinovano za njega potrošili 70 miliona evra, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

Sada sa 34 godine i zarađenih nekoliko desetina miliona evra Kvadrado uživa u životu zajedno sa suprugom Melisom Botero i kada gleda svoju malu decu, sigurno se nerado seti svog detinjstva...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juan Cuadrado (@cuadrado)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024