TIMO VERNER O PRITISCIMA NA ABRAMOVIČA: Engleska mu je uvela sankcije zbog veza sa Putinom, a to je imalo uticaja i na fudbalere

V. F.

14. 05. 2022. u 10:35

FUDBALER Čelsija, Timo Verner, govorio je o tome kako su sankcije "plavcima" uticale i na same igrače.

ТИМО ВЕРНЕР О ПРИТИСЦИМА НА АБРАМОВИЧА: Енглеска му је увела санкције због веза са Путином, а то је имало утицаја и на фудбалере

EPA

Napadač tima iz Londona pričao je o tome da se njegova ekipa nalazila u teškoj situaciji kada su bili primorani da nastave da igraju dok su bili pod sankcijama, koje je uvela vlada Ujedinjenog Kraljevstva. One su uvedene još u martu zbog navodnih "bliskih veza" vlasnika Čelsija, Romana Abramoviča, sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Kao rezultat toga, Abramoviču nije preostalo ništa drugo nego da proda klub, a tokom situacije preuzimanja, "plavci" su imali ograničen budžet za dane utakmica.

Nemački fudbaler je objasnio kakve su promene igrači doživljavali u svakodnevnom životu nakon što je objavljeno da je vlasnikova imovina zamrznuta.

- Na primer, naše torbe i stvari su morale da budu van naših soba u hotelu do 11 sati ujutru, kada smo imali utakmicu Lige šampiona u gostima. To su bile male stvari koje su bile pomalo smešne. Nisu stvari o kojima bi trebalo da brinete - rekao je Verner za "Miror".

 

Foto AP

 

Sjajni napadač se potom nadovezao na prodaju kluba.

- Osećali smo da ne možemo više da dođemo na utakmicu sa dva autobusa, morali smo da uštedimo novac u nekim trenucima, što je drugačije od onoga na šta smo navikli. Svašta se pričalo i po medijima. Šta se dešava, ko je novi vlasnik, šta će biti ako ne nađemo novog vlasnika. Mislim da je klub uradio veoma dobar posao jer se trudio da te stvari drži dalje od nas što je više moguće - zaključio je Verner.

 

Novi vlasnik kluba - Ted Boeli
 

Konzorcijum na čijem čelu je suvlasnik Los Anđeles dodžersa i jedan od akcionara Lejkersa, Tod Boeli, preuzeo je Čelsi, novi vlasnik će biti ozvaničeno kada promenu vlasništva odobre britanska vlada, Premijer liga i FA.

 

Abramovič donira novac Ukrajini



 

FOTO: EPA

 


Ruski milijarder rekao je da da će novac od prodaje kluba dati humanitarnoj organizaciji za pomoć "svim žrtvama rata u Ukrajini", preneo je Bi-Bi-Si. Čelnici londonskog kluba su nakon prodaje rekli da se njegov stav po tom pitanju nije promenio.

Podsetimo, Abramovič je kupio "plavce" za 140 miliona funti 2003. godine.Sa njim na čelu Čelsi je pet puta bio prvak Engleske, uzeo je pet FA kupova, tri Liga kupa, dva Superkupa Engleske, po dve Lige šampiona i Lige Evrope, jedan Superkup Evrope i FIFA svetsko klupsko prvenstvo.

BONUS VIDEO: Najgrublje lige na svetu: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali

 





 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima