OLIMPIJSKA POBEDNICA POZIRALA SA SLOVOM "Z": Poručila "Hvala za pobedu"

Novosti online

12. 05. 2022. u 12:14

RUSKA gimnastičarka Angelina Melinkova, koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, primećena je kako pozira s ratnim simbolom "Z".

ОЛИМПИЈСКА ПОБЕДНИЦА ПОЗИРАЛА СА СЛОВОМ З: Поручила Хвала за победу

Foto: Printskrin

U ponedeljak je održana vojna parada u Moskvi, na kojoj se obeležavala 77. godišnjica pobede Sovjetskog Saveza nad nacističkom Nemačkom.


Na paradi su bili prisutni brojni sportisti, a među njima bila je i gimnastičarka Angelina Melinkova, olimpijska, svetska i evropska šampionka u gimnastici. Ona je na svom "Instagram" nalogu objavila fotografiju sa ruskim oficirom koji nosi brojna odličja na grudima i napisala "Hvala za pobedu".

Na njenoj slici, objavljenoj na Dan pobede nad fašizmom, jedan detalj je izazvao brojne komentare po medijima. Gimnastičarka je u rukama držala letak sa slovom "Z", koji predstavlja simbol ruske vojne operacije u Ukrajini.
 
 


Dvadesetjednogodišnja Melinkova nije jedina ruska sportistkinja koja je privukla pažnju javnosti iznošenjem svojih stavova.

Plivač Jevgenij Rilov, koji je osvojio dva zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju, nije prisustvovao paradi, ali je na društvenim mrežama izrazio svoju podršku Vladimiru Putinu u objavi posvećenoj Danu pobede.

- Ne sramim se što sam Rus. Ponosno vadim svoj pasoš kad idem na putovanje, drago mi je što sam građanin velike zemlje. I podržavam svog predsednika, koji voli moju zemlju i ne dopušta da se oblaci pojave na našim granicama - napisao je Rilov.

 


 

Njemu je Međunarodna plivačka federacija (FINA) zabranila da se takmiči na devet meseci, nakon što je u aprilu prisustvovao skupu u Moskvi u znak podrške ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini. Njegov glavni sponzor "Spido" nakon toga je raskinuo ugovor sa njim. 




 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!