SEDAM EKIPA TRAŽI SPAS: Poslednja dva superligaška kola donose pravu dramuj u borbi za opstanak

M. B.

14. 05. 2022. u 10:00

PRED nama je poslednjih 180 minuta superligaškog fudbala, a prema svemu viđenom do sada, mnogo više uzbuđenja će doneti plej-aut nego plej-of.

СЕДАМ ЕКИПА ТРАЖИ СПАС: Последња два суперлигашка кола доносе праву драмуј у борби за опстанак

FOTO: M. Vukadinović

Borba za šampionsku titulu "ne mrda" od večitog derbija, u igri za poslednju evropsku propusnicu su ostala tri kluba, dok u donjem domu pred završne bitke samo Radnik iz Surdulice ne mora da drži kalkulator i razmišlja o statusu pred novu sezonu elitnog srpskog fudbalskog ranga.

Razmak između drugoplasiranog tima i poslednjeplasiranog Metalca u plej-autu je čak 13 bodova, ali i pored toga, čak sedam superligaša mora da razmišlja o izbegavanju baraža sa nekim od prvoligaša ili da ih ne snađu dve proslednje pozicije koje donose direktno ispadanje iz lige. U najboljem položaju su Kolubara i Spartak, koji sa jednom pobedom u preostala dva kola sigurno obezbeđuju opstanak. Lazarevčane danas očekuje meč sa Proleterom na domaćem terenu, a sedam dana kasnije gostuju bezbrižnom Radniku, dok Spartak pred svojim navijačima dočekuje Radnički 1923, a zatim gostuje lučanskoj Mladosti.

Svi ostali će, gotovo izvesno, morati da gledaju i u tuđe dvorište. Mladost koja je prva iznad crte sa bodom više od Novog Pazara danas gostuje Metalcu i u poslednjem kolu dočekuje Spartak, dok Pazarci sutra dočekuju Radnik i zatim idu u goste Proleteru.

Radnički iz Kragujevca posle slabijih partija u plej-autu mora prevashodno da razmišlja o baražu pred gostovanje Spartaku i duel sa Metalcem na "Čika Dači" 21. maja.

Daleko teži zadatak od svih pomenutih klubova imaju Proleter i Metalac. Klub sa Slane bare ima zaostatak od tri boda za Lalatovićevom četom i jasno je da će morati da juri maksimalan učinak na gostovanju Kolubari i kasnije na domaćem terenu protiv Novog Pazara. Ako se za misiju Novosađana može reći da je teška, onda bi se ona Metalca mogla okarakterisati kao nemoguća jer izabranici Ilije Žižića ni sa pobedama protiv Mladosti u Milanovcu i na gostovanju u Kragujevcu ne zavise od sebe, već moraju danas da čekaju kiks Radničkog u Subotici.

KUVA I U PRVOJ LIGI

KOD prvoligaša još ništa nije precizirano matematički, a najbliža promociji u elitu je Mladost iz Novog Sada jer joj je dovoljan i bod u poslednja dva kola. Javor ima najviše prava da razmišlja o direktnom plasmanu, s obzirom na dva boda prednosti u odnosu na IMT i lakši raspored (Žarkovo u gostima i Loznica kod kuće), dok na dva baraž mesta pretenduju IMT, Železničar iz Pančeva i Inđija.


Bonus video: Neobična soba na Mundijalskom stadionu u Kataru
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!