LUDA UTAKMICA NA NOU KAMPU: Kostić ponizio Barsu! Vest Hem dominantan u Francuskoj, slavio i Rendžers (VIDEO)

A. Ilić

14. 04. 2022. u 23:02 >> 23:36

PRŠTALO je od golova u Ligi Evrope večeras, a zvezda večeri bio je srpski reprezentativac Filip Kostić koji je sa dva gola odveo Ajntraht u polufinale i to na neverovatan način u trijumfu je postigao dva pogotka i asistirao za konačnih3:2. Rendžers je savladao Bragu 3:1, a Vest Hem Lion u Francuskoj 3:0.

ЛУДА УТАКМИЦА НА НОУ КАМПУ: Костић понизио Барсу! Вест Хем доминантан у Француској, славио и Ренџерс (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Kakav Ajntraht, strašan Ajntraht smo gledali večeras. Igrao je nemački tim na Kostićev pogon koji je na terenu bio ubedljivo najbolji pojedinac.

Već u četvrtom minutu večerašnjeg meča nemački tim je stavio do znanja da nije došao da se kocka sa prolaskom u polufinale. Kostić je bio strelac gola, i to sa bele tačke.

Penal je skrivio Erik Garsija, koji je srušio Jespera Lindstroma u borbi za poziciju.  Kostić je poslao Ter Štegena u njegovu desnu stranu, dok je lopta završila u donjem levom uglu.

FOTO: Tanjug

Napadao je Ajntraht i nakon prvog gola, Barselona je bila u podređenom položaju, a Rafael Bore na asistenciju Filipa Kostića povisio na 2:0 u 36. minutu.

Drugo poluvreme nije donelo ništa novog u redovima tima Ćavija Ernandeza. Povukli su se Katalonci, a Ajntraht je bio bliže trećem golu, no domaćin drugom, a do njega su došli u 67. minutu kada je Filip Kostić na proigravanje Kamade poslao loptu u donji desni ugao nemoćnog Ter Štegena.

FOTO: Tanjug

Do kraja meča uspela je Barselona da zatrese mrežu De Jong je dobro poslao loptu u peterac, ona se nakon odbitka odbila do Busketsa koji ju je poslao u gol. Nakon VAR provere gol je poništen. 

Pravu Barselonu gledali smo tek u zaustavnom vremenu. Serhio Buskets je u trećem minutu nadoknade ostavio nadu domaćima da mogu da se vrate u meč.

Pogodio je nakon odbitka za 3:1. Nije ni tu bio kraj uzbuđenjima. Ndika je u 10. minutu nadoknade napravio penal, dobio je drugi žuti karton, Depaj je šutirao, nije bilo najjasnije da li je lopta prešla gol liniju, a sudijska trojka pokazala je da je gol.

LION - VEST HEM 0:3

FOTO: Tanjug

Nakon 1:1 u prvom meču u Engleskoj Vest Hem se "naoštrio" za revanš, te je u revanšu postojao samo jedan tim. Doson je u 38. minutu doneo vođstvo "čekićarima", šest minuta kasnije Dekland Rajs je uvećao na 2:0, a Bouen u 48. minutu postavio je konačnih 3:0.

RENDžERS - BRAGA 3:1

Dva tima koja su nedavno gostovala u Beogradu sastala su se u četvrtfinalu Lige Evrope. Braga je sa Crvenom zvezdom igrala u Grupi, dok je Rendžers gostovao u prethodnoj fazi eliminacione runde.

FOTO: Tanjug/AP

Portugalci su na svom "kamenolomu" slavili 1:0, te su u Škotsku otputovali sa nadom da mogu da prođu dalje, ipak, da tako ne bude potrudio se Tavernier koji je već u 2. minutu zatresao mrežu za vođstvo škotskog tima, isti igrač je minut pre kraja prvog poluvremena sa bele tačke uvećao na 2:0.

Tormena je u 42. minutu dobio direktan crveni karton te je to dodatno otežalo Portugalcima.

Konačnih 2:1 u regularnom toku postavio je David Karmo u 83. minutu. Te je meč ušao u produžetke.

Oduševljenje na Ajbroksu - Ruf je pobegao svom čuvaru i uspeo da u 102. minutu uveća na 3:1, a taj rezultat bio je dovoljan da domaćina odvede do polufinala Lige Evrope.

Medeiroš je potom napravio veliku glupost, u kratkom roku dobio je dva žuta kartona, a pred Portugalcima je bio pakleno težak završetak meča sa dva igrača manje...

BONUS VIDEO: Stanojević pobesneo zbog nedosuđenog penala 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)