ODRŽANA SEDNICA IO FSS! Poruka "Večitima" - Borite se na terenu, a ne van njega! (FOTO)

Novosti online

15. 03. 2022. u 21:35

U SPORTSKOM centru FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora FSS. Izdvajamo najvažnije odluke.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ИО ФСС! Порука Вечитима - Борите се на терену, а не ван њега! (ФОТО)

FOTO: FSS

Povodom neprimerenih saopštenja i zlonamernih optužbi na račun Fudbalskog saveza, Sudijske komisije i selektora našeg najboljeg nacionalnog tima, Izvršni odbor FSS izražava punu podršku svim organima i pojedincima iz sistema Fudbalskog saveza Srbije. Na današnjoj Skupštini klubova Super i Prve lige zaključeno je da imamo dobro suđenje i uz podršku VAR regularno takmičenje. Od takve politike savez neće ni po koju cenu odustati. Zato, pozivamo klubove da poštuju propise i da se bore za bodove pošteno na terenu, a ne van njega.

IO izražava nepokolebljiv stav da se svi problemi rešavaju unutar institucija saveza, a ne saopštenjima i pritiscima. Opšti interes mora biti iznad pojedinačnog, naročito sada kada celokupan srpski fudbal doživljava preporod. U tom smislu IO očekuje najstrožije sankcije od strane disciplinskih organa i iniciraće dodatno pooštravanje disciplinskih mera za ovakvo ponašanje u skladu sa preporukama UEFA.

FSS duguje posebnu zahvalnost selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovim saradnicima za sve radosti i uspehe koje su nam podarili i učiniće sve da ih zaštiti od nedostojnih napada i omogući preko potrebni mir pred naredne utakmice.

Goran Stevanović postavljen je za selektora U21 selekcije, Aleksandar Jović imenovan je za selektora U19 reprezentacije, a sa Lidijom Stojkanović produžen je ugovor i ona će nastaviti da vodi brigu o ženskoj WU19 selekciji.

Usvojen je grb koji će krasiti novi dres svih reprezentativnih selekcija Srbije. Institucionalni, dosadašnji grb Sveza, ostaje kao zvanični grb FSS a novi grb će biti novi simbol sa kojim će se indentifikovati navijači i krasiće dres svih selekcija FSS. Ovo odvajanje grbova urađeno je na preporuku UEFA i to je trend koji su pratile mnoge evropske reprezentacije. Novi grb fudbalske reprezentacije Srbije inspirisan je tradicionalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz istoriju: dvoglavi beli orao, ocila, ljiljani, crveni štit…Iz svakog perioda uzeto je po nešto i predstavlja miks naših najistaknutijih i najprepoznatljivijih simbola.

Dvoglavi beli orao datira još iz doba Nemanjića, a simbol je preuzet iz Vizantije. Nalazi se na crvenoj pozadini (štitu) što simbolizuje hrabrost i nekadašnje srpsko carstvo, uz motive zlatne boje. Kroz našu istoriju pojavljivali su se različiti tipovi orlova, a izabrani sa grba je jedan od njih. U sredini se nalazi osmougaoni štit sa ocilima i inspiraciju je pronašlo iz grba Kraljevine Srbije iz 1882. godine.

LJiljan je jedan od najučestalijih motiva u heraldici. Kod nas ih srećemo iz doba Nemanjića (grbovi, kruna, novac), a njihov simbol oslanja se na stihove iz Starog i Novog zaveta i na kult Bogorodice. LJiljane su od nas preuzeli Kotromanići, pa su odatle potom uveli i u Bosnu. Identični ljiljani sa grba reprezentacije nalaze se i na sadašnjoj zastavi i grbu Republike Srbije.

footyheadlines.com

Generalni sekretar FSS informisao je članove IO o ugovoru koji je potpisao zajedno sa Zajednicom klubova Super i Prve lige Srbije o data pravima sa američkom kompanijom IMG Data Limited u vrednosti od 6,4 miliona evra. Ovo je rekordna vrednost za ovakvu vrstu ugovaranja. Sva sredstva iz ovog ugovora biće na raspolaganju Zajednici i klubovima Super i Prve lige.

Na današnjoj sednici IO FSS izabrao je predsednika, potpredsednika i šest članova Veća za rešavanje sporova FSS a na predlog Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije i Sindikata profesionalnih fudbalera.

Usvojen je Pravilnik o licenciranju klubova Prve lige Srbije koji će stupiti na snagu od sezone 2023/24.

Usvojen je i Pravilnik finalnog turnira za pionirskog prvaka Srbije i određeno je mesto odigravanja polufinalnih i finalne utakmice – SC FSS 11 – 12. juna 2022.

Doneta je odluka o imenovanju Instruktora FSS za teritoriju cele Srbije. Doneta je i odluka o cenama ulaznice za utakmice  U21 Srbija – Severna Makeodnija (24. mart, stadion Voždovca) i  U21 Srbija – Jermenija (29. mart, novi stadion TSC u Bačkoj Topoli).

FS Srbije otvoriće prodavnicu suvenira, svoj FAN šop do 30. maja 2022. godine kada će biti i zvanično objavljen izgled novog dresa repprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Kataru. Postoji veliko interesovanje navijača za dres i ostale rekvizite i suvenire koji će uskoro biti na raspolaganju svima onima kojima je  Srbija u srcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ODUŠEVLJENA: Venus poslala poruku Noletovim klincima (FOTO)