ŠERIFE, VRATI SE! U taboru Crvene zvezde merkaju potencijalnog protivnika u osmini finala LE

Z. ĆOROVIĆ

19. 02. 2022. u 10:01

UŽIVAŠ, sediš, gledaš i merkaš. Za vrhunsku privilegiju izborila se Crvena zvezda osvajanjem prvog mesta u grupnoj fazi Lige Evrope, pa je preskočila baraž za ulazak u osminu finala. Drugi su igrali, crveno-beli su se odmarali i pomalo kalkulisali ko bi najbolje "legao" kao sledeći rival.

ШЕРИФЕ, ВРАТИ СЕ! У табору Црвене звезде меркају потенцијалног противника у осмини финала ЛЕ

FOTO: M. Vukadinović

Eto, došlo se i do takve situacije da jedna Barselona mora da se potrudi i izbori kako bi došla u priliku da igra sa srpskim šampionom. Međutim, do takvog, mogućeg spektakla, koji priželjkuju na "Marakani", Katalonci su još daleko jer su samo remizirali na "Nou Kampu" sa Napolijem (1:1), tako da ih čeka neizvestan revanš.

Zvezda će u petak na žrebu dobiti protivnika (jedan od osam pobednika dvomeča baraža), a mnogi navijači crveno-belih nadaju se da će doći do novog dvoboja sa Šerifom, kako bi mu se "servirala" osveta za eliminaciju u kvalifikacijama za LŠ. Moldavci su napravili novo iznenađenje, pošto su kod kuće u prvoj utakmici savladali Bragu sa 2:0, iako su zimus ostali bez nekoliko aduta poput levog beka Kristijana, veziste Kolovoza, štopera Arbolede... Braga, Zvezdin znanac iz Grupe, prodala je najboljeg fudbalera Galena (Porto), ali je i bez njega važila kao izraziti favorit u ovom dvoboju. Ipak, opekla se u Tiraspolju i imaće pakleno težak posao da na "Munisipalu" nadoknadi "-2".

Pored Barse, Španci imaju još tri predstavnika koja se bore za plasman u osminu finala LE. Sevilja, rekorder takmičenja po broju trofeja (šest), posle trijumfa protiv Dinama od 3:1 mirno putuje u Zagreb na revanš, Betis je bio bolji od Zenita u Sankt Peterburgu (3:2), a Sosijedad remizirao u Lajpcigu (2:2).

Zablistao je Rendžers ubedljivom pobedom protiv Borusije u Dortmundu (4:2) i sigurno je, posle Šerifa, ušao na Zvezdinu listu najpoželjnijih rivala. Bitke tek predstoje u dvobojima između Olimpijakosa i Atalante (1:2), kao i Lacija i Porta (1:2). Sve su to prekaljeni evropski borci, ali se Zvezda nije plašila ni jačih. 

BONUS VIDEO - "KOSOVO JE SRBIJA" ORI SE PRAGOM

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!