DOMINACIJA OSTRVLJANA: Englezi 7 - Domaći 0

Đ. SAMOILOVIĆ

17. 02. 2022. u 22:56

NEMOJTE im nuditi gostoprimstvo, Englezi su "alavi" gosti. Uđu vam u kuću, služe se svime što im padne podruku i iza sebe ostavljaju pustoš. To su na svojoj koži, najbolje osetili Sporting i Inter u Ligi šampiona protiv Mančester sitija (5:0) i Liverpula (2:0), koji su ukupnom gol-razlikom 7:0 protutnjali kroz Lisabon i Milano i završili veći deo posla pred martovske revanše u elitnom takmičenju.

ДОМИНАЦИЈА ОСТРВЉАНА: Енглези 7 - Домаћи 0

FOTO: AP

I dok se od Sportinga i nije baš očekivalo da uzme meru zahuktaloj mašineriji Pepa Gvardiole, Inter će i te kako imati za čim da žali. Za propuštene šanse "nero-azura", kako to u fudbalu obično biva, stigla je nemilosrdna kazna. Namazani "redsi" dočekali su svojih pet minuta, a egzekutori Salah i Firmino nisu oklevali da bace u očaj publiku na stadionu "Đuzepe Meaca".

- Nadam se da se nećemo suočiti sa Liverpulom na svakoj utakmici - uz kiseo osmeh je procedio Simeone Inzagi, trener Intera posle meča. - Svakako smo zaslužili više, ali ovaj nastup mora da nam predoči na ono što nas očekuje u budućnosti. Liverpul je po mom mišljenju jedan od dva najbolja tima u Evropi, Inter je dobro izdržao i zaslužio je više. Znamo da večeri mogu biti ovakve, ali to mora da nam podigne samopouzdanje, jer je to bio odličan nastup. Teško je komentarisati ovakav rezultat, ali to mora da bude polazna tačka za Inter na ovom nivou. Mislim da je ovo najjači protivnik sa kojim smo se suočili ove sezone.

Ni bosansko-hercegovački napadač Edin Džeko ne može da prežali izostanak boljeg rezultata, naročito ako se uzme u obzir činjenica da su prvaci Italije dugo držali "redse" na konopcima. Ali, ako propustite da grogiranog boksera nokautirate, onda ubrzo vi završite na podu kada odzvoni gong.

- Imali smo dovoljno šansi da postignemo gol i nismo dali mnogo prostora Liverpulu koji obično stvara sijaset prilika. Dali smo sve od sebe, 75 minuta smo bili bolji, ali ako ne postignete gol protiv ovakvih timova, oni vas na kraju kazne - kazao je Džeko.

Svesni su i u taboru Liverpula, da je atmosfera na povratnom letu iz Milana ka gradu "Bitlsa", mogla biti znatno sumornija. Ali, razlika je između timova koji imaju istančan šampionski pedigre i koji ga još traže.

Trener "redsa" Jirgen Klop, naročito je apostrofirao izdanje hrvatskog ofanzivca Ivana Perišića, čije su minijature na "Meaci" napravile mnogo problema defanzivcima slavnog premijerligaša. Međutim, kada je bilo vreme za egzekuciju, napadačke poluge Intera su zatajile.

- Kako je dobru utakmicu odigrao Perišić, bio je sjajan i mnogo nas je namučio. Inter je generalno odigrao dobro, u nekim smo trenucima patili, ali ostali smo koncentrisani svih 90 minuta. Ključ pobede bio je u našim izmenama - istakao je Klop, koji je 2019. doveo "redse" do šeste evropske titule u istoriji kluba.

BONUS VIDEO

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna