"UMOR JE PROŠLOST, IDEMO PO TITULU": Rikardo Gomeš ostavio iza sebe mučan završetak jeseni

M. Blažić

06. 02. 2022. u 09:00

RADIO je Rikardo Gomeš (30) tokom jeseni kao "dragstor", na sva tri fronta je bio prisutan gotovo uvek po 90 minuta, a onda je pred utakmicu sa Anortozisom u Beogradu došlo do "zamora materijala", što je rezultiralo padom na treningu i propuštanjem jedine dve utakmice u prvom delu sezone.

УМОР ЈЕ ПРОШЛОСТ, ИДЕМО ПО ТИТУЛУ: Рикардо Гомеш оставио иза себе мучан завршетак јесени

FOTO: FK Partizan

Srećom, ta loša epizoda je kratko potrajala, pa je internacionalac sa Zelenortskih Ostrva dobio priliku već u drugom poluvremenu poslednjeg meča u 2021. protiv Kolubare. Sada, mesec i po dana kasnije, Rikardo je ponovo maksimalno spreman i kao zapeta puška čeka nastavak borbi za dva trofeja i produžetak evropskog puta u dvomeču sa praškom Spartom (17. i 24. februar).

- Dobar sam, malo umoran od treninga, ali sve u redu. To je nešto što je sasvim normalno u ovoj fazi rada tako da se ne žalim - uz širok osmeh konstatuje tamnoputi napadač u razgovoru na pripremama u turskom Beleku.

U danima posle pada na treningu pred meč sa Anortozisom Rikardo se nije oglašavao, pa je sada sa solidne vremenske distance pojasnio kako je sve izgledalo.

- Jedno nedelju-dve pre toga se nisam osećao baš dobro. Tog dana je bilo posebno loše. Mnogo je bilo utakmica, treninga, stresa, moje telo je to osetilo. Odmorio sam se dobro kada se to desilo, pa je ubrzo bilo sve u redu. Pauzu sam iskoristio baš da dobro napunim baterije. I medicinski pregledi su pokazali da nema nikakvih zdravstvenih problema, da je u pitanju samo premor. Nije to samo fizički umor, ogroman je pritisak na psihu, stalna želja da budeš bolji, pritom uvek moraš da pobediš.

OPTIMIZAM Gomeš u razgovoru sa našim saradnikom/FOTO: FK Partizan

Manje popuštanje gasa u finišu jeseni nije pokvarilo utisak o sjajnom golgeterskom dostignuću.

- Postigao sam 18 golova u ligi i četiri u Evropi. Ne znam kako će biti u nastavku, nikad nisam pred sebe stavljao brojke. Želim da igram dobro i doprinesem timu, pa koliko god postigao golova.

U jednom trenutku razgovora stolu je prišao iskusni izraelski vezista Natho, pa se Rikardo brzo "prebacio" na temu njegovog doprinosa timu.

- Natha zovem doktor. Imamo sjajan odnos na terenu i izvan njega. On zna moja kretanja, ja njegova, deluje kao da igramo godinama zajedno. On čini saigrače boljima, meni je lično mnogo pomogao.

Bibars Natho/FOTO: FK Partizan

Jasno je čiji posao su golovi, a čiji asistencije, ali se dešavalo i da bude obrnuto.

- Protiv Radničkog iz Niša sam mu asistirao kada sam mogao da postignem gol. Do tog trenutka sam već dao dva, želeo sam da se i on raduje. Rekao sam mu posle da moram i ja da mu asistiram jednom, pa će onda on meni "vratiti" sa pet dodavanja za gol. Nestvaran je u prekidima, nisu to samo penali, fantastično izvodi slobodnjake. Nadam se istoj, čak i boljoj saradnji u drugom delu.

O značaju cilja koji je pred pulenima Aleksandra Stanojevića govore reči Rikarda u zaključku priče.

- Najvažnija je titula za sve nas. Potpisao bih sada ako ima gde da ne postignem nijedan gol, a da osvojimo titulu. Svi znamo koliko bi nam to značilo posle više od četiri godine. Svi dišemo kao jedan, želimo da uđemo u istoriju kluba, kao što smo to već učinili najboljim jesenjim rezultatom od nastanka - završio je prvi strelac Superlige.

SVI PLANOVI U HUMSKOJ

SJAJNA polusezona nije prošla neopaženo na Starom kontinentu, ali interesovanja klubova nisu u Rikardovom fokusu.

- Prvi put sam potpisao na tri godine, pa otišao posle prve. Sada ne razmišljam o tome, samo o osvajanju trofeja. Na dobrom smo putu, imamo sjajnu šansu i bukvalno samo o tome razmišljam kao i, verujem, svi ostali igrači. Ako mnogo razmišljamo o budućnosti može da se desi da upropastimo sadašnjost - ističe sjajni centarfor sa Zelenortskih Ostrva.

MISLIMO SAMO NA RADNIČKI

PRVI prolećni okršaj sa najvećim rivalom se igra u trećem kolu, ali je on za sve u crno-belom taboru je izuzetno daleko.

- Derbi je ubrzo, ali sav naš fokus je na prvoj narednoj utakmici, razmišljamo samo o Radničkom iz Niša. Moramo da idemo jednu po jednu, jer prvi kiks može jako skupo da košta. Za derbi ćemo svakako svi biti spremni - istakao je Rikardo.

BONUS VIDEO: KAO DA SAM JUČE OTIŠAO: Marko Jevtović o povratku u Partizan

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!