ISTORIJA JE ISPISANA: Mitar je kralj strelaca

Novosti online

27. 03. 2021. u 22:37

OSAM godina bilo je potrebno Aleksandru Mitroviću da postigne 39 golova u reprezentaciji Srbije i uđe u istoriju. Od danas je Smederevac neprikosnoveni kralj strelaca reprezentacije sa 39 postignutih golova u 63 nastupa za orlove.

ИСТОРИЈА ЈЕ ИСПИСАНА: Митар је краљ стрелаца

FOTO: M. Vukadinović

Rekord je oborio zatresavši mrežu istog onog gola na kome je izjednačio skor legendarnog Stjepana Bobeka, prošlog utorka protiv Irske, ali to je i isti onaj gol na kome je promašio penal protiv Škota.

Na tom golu, ispod severa Marakane i započela je golgeterska serija Aleksandra Mitrovića, u onom nesrećnom meču protiv Hrvatske kad nas je Šimunićev maj-geri na Sulejmaniju izbacio iz trke na Mundijal u Brazilu.

Od tog šestog septembra 2013. godine do danas postigao je jedan het-trik, devet puta je dao po dva gola, a u 17 mečeva po jednom je zatresao protivničku mrežu.

Ko zna gde bi mu bio kraj da nije imao dva malo duža posta - prvi je trajao dve godine i jedan dan između prvog i drugog gola, a drugi pet meseci, od oktobra prošle godine do ovog utorka.

A ko zna koliko puta ćemo se još radovati golovima snažnog Smederevca, koji ima 26 godina i tek ga čekaju najbolje fudbalske godine. Na radost navijača Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije