FUDBALSKI PRESEDAN: UEFA izbacila engleski klub iz takmičenja

Novosti online

20. 12. 2021. u 11:48

UEFA se oglasila i izbacila glavnog favorita iz takmičenja.

ФУДБАЛСКИ ПРЕСЕДАН: УЕФА избацила енглески клуб из такмичења

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Naime, doneta je odluka o neodigranoj utakmici u Konferencijskoj ligi između Totenhema i Rena, a epilog je nedvosmislen - član engleske Premijer lige ispao je iz takmičenja nakon službenog poraza rezultatom 0:3!

Totenhem je tražio od UEFA da se njihova utakmica protiv Rena 9. decembra u Londonu ne odigra zbog velikog broja zaraženih igrača korona virusom. UEFA je pristala na tu molbu, ali novi termin za odigravanje meča nije pronađen.

U Renu su bili besni jer su doputovali u London i tek naknadno saznali da meč neće ni igrati. Isticali su da je Totenhem prema pravilima imao dovoljno igrača da odigra susret i napominjali su da ih nikakvi novi datumi odigravanja meča neće zanimati.

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

 

UEFA je na kraju odluku prosledila svojoj disciplinskoj komisiji, koja je zaključila da je Totenhem praktično predao meč i da je on registrovan kao pobeda Rena 3:0.

Zbog toga će Vitese igrati u nokaut fazi Konferencijske lige, ali ne i Totenhem. 

Naime, posle poraza službenim rezultatom, Totenhem je ostao na sedam bodova, Vitese ima deset, a Ren je sa tri nova stigao do 11 ukupno, time i prvog mesta, te Francuzi i Holanđani idu dalje.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici