ONI SU SPREMILI PARE ZA SRBINA: Vlahović postaje naš najbogatiji fudbaler

D. N.

16. 12. 2021. u 16:31

DUŠAN Vlahović je na korak od rastanka sa sadašnjim klubom, a Fiorentina će i te kako zaraditi njegovim odlaskom. I to možda već predstojećeg prelaznog roka, koji počinje za tačno dve nedelje.

ОНИ СУ СПРЕМИЛИ ПАРЕ ЗА СРБИНА: Влаховић постаје наш најбогатији фудбалер

FOTO: EPA

Tome u prilog idu i najnovije informacije koje je stižu iz Engleske.

Pomenuti 21-godišnjak cele jeseni oduševljava Evropu napadačkim sposobnostima, pokazivao ih je i pokazuje ih i dan danas u dresu kluba (s kojim ne želi da produži saradnju koja je predviđena da traje još godinu i po dana), ali i u dresu Srbije, s kojom je izborio direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje će se u Kataru održati 2022. godine.

Nastavio je Vlahović da hara terenima, što je i najavio sjajnim partijama tokom proleća, ali sada su stvari postale daleko ozbiljnije. Cena mu vrtoglavo raste, a trenutno su tri kluba spremna plate njegov dolazak toliko.

I to sva tri iz engleske Premijer lige.

Dušan Vlahović / FOTO: Tanjug / AP

Naime, kako javlja britanski "Toksport", Arsenal, Totenhem i Mančester junajted ostali su u trci za srpskim golgeterom. I, taj tekst glasi ovako:

"Ovaj 21-godišnjak je nezaustavljiv u Seriji A ove sezone, postigao je 15 golova na 17 ligaških mečeva. Zato je klub želeo da ga duže zadrži, ponudio veliki novac, ali ta želja teško da će da se ostvari, ako se uzme u vidu izjava izvršnog rukovodioca Fiorentine:

- Ponudili smo Vlahoviću najveći ugovor u istoriji kluba, i to nekoliko puta. Ali, on i njegov menadžer su nas doveli dotle da shvatimo da tu ponudu ne žele da prihvate. A ta ponuda je još na stolu, rekao je Džo Barone 'Republici'.

Kako će Fiorentina po svoj prilici izgubiti svoju zvezdu, Arsenal bi mogao da na tome profitira, naročito jer je budućnost Pjer-Emerika Obamejanga u klubu neizvesna nakon što mu je oduzeta kapitenska traka. 'Sport medijaset' ističe da su Mikel Arteta i 'tobdžije' spremne da plate do 80 miliona za srpsku zvezdu.

Dušan Vlahović / FOTO: AP

Imajući to u vidu, predsednik Fiorentine, Roko Komiso, poručio je Arsenalu i Juventusu da moraju najpre da pričaju s njim, a tek onda s igračem.

- Nemam predstavu da li je Juventus u mogućnosti da angažuje Vlahovića u januaru, ali moram da kažem i Juventusu i Arsenalu da smo mi 'vlasnici' Vlahovića. Moraju da pričaju s nama, ne s njegovim predstavnicima

Ipak, iako pomenuta dva kluba naizgled vode u ovoj trci, Mančester junajted je takođe u njoj. Iako u tom klubu postoji nekoliko opcija za napad, sa Ronaldom, Kavanijem i Marsijalom kao mogućnostima, dugotrajno rešenje i dalje ne postoji", podseća "Toksport"

Tome treba dodati i da je "Gazeta delo sportje dan ranije javila sledeće o sve većoj ceni za mladog srpskog asa:

"Fiorentina neće prodati svog napadača u januaru, iako postoje ozbiljne namere iz Premijer lige. Štaviše, (Antonio) Konte (trener Totenhema) je lud za njim. Mnogo je govora o Dušanu Vlahoviću ovih dana, ali malo je onih o tome da će produžiti vernost Fiorentini. A 'ljubičasti' su sada i doneli odluku:

Osim ako se u januaru ne dogodi neka senzacionalna ponuda, u rangu od 100 miliona evra, radiće se na tome da se Vlahovićev transfer u neki drugi klub realizuje tek u junu 2022".

Najskuplji transferi srpskih fudbalera

Ako Vlahović pređe u neki od evropskih velikana za pomenutu sumu, to će biti ubedljivo najskuplji transfer nekog igrača u istoriji srpskog fudbala.

Evo i koji naši fudbaleri drže vrh te liste:

10. mesto - Aleksandar Mitrović (Anderleht - Njukasl) 18,5 miliona evra

9. mesto - Nikola Maksimović (Torino - Napoli) 21 milion evra

8. mesto - Luka Jović (Benfika - Ajntraht) 22,34 miliona evra

7. mesto - Aleksandar Kolarov (Lacio - Mančester siti) 23,86 miliona evra

6. mesto - Aleksandar Mitrović (Njukasl - Fulam) 24,7 miliona evra

3. mesto - Savo Milošević (Saragosa - Parma) 25 miliona evra

3. mesto - Nemanja Matić (Benfika - Čelsi) 25 miliona evra

3. mesto - Lazar Marković (Benfika - Liverpul) 25 miliona evra

2. mesto - Nemanja Matić (Čelsi - Mančester junajted) - 44,7 miliona evra

1. mesto - Luka Jović (Ajntraht - Real Madrid) - 60 miliona evra

Luka Jović / Foto: Tanjug / AP

Zašto najveći klubovi žele Vlahovića?

Činjenica da je, bar zasada, prilično uporan u stavu da ne želi da novi ugovor s "violom", ali i da je pritom krajnje profesionalno posvećen svojim klupskim obavezama, o čemu svedoče istinske Vlahovićeve bravure, pa i dva gola minulog vikenda, uključujući jedan maestralni, dovela je do toga da mladog špica traže mnogi velikani evropskog fudbala.

Pominjali su se još letos Totenhem i madridski Atletiko, potom su u prvi plan redom izbijali Juventus, pa Pari Sen Žermen, da bi pre tri sedmice engleski "Dejli mejl" javio da Mančester junajted želi da dovede Dušana Vlahovića, a italijanska "Republika" navela da bi ipak mogao u Mančester siti. Ipak, izgleda da je u celoj priči jedino tačno da se seli u Englesku. A tamo ga željno iščekuju navijači Arsenala, čiji je napad u priličnom haosu. Tolikom, da je kapitenu skinuta traka.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Vlahovićev put do svetske elite

Podsetimo, Dušan Vlahović je rođen 29. januara 2000. u Beogradu, ponikao je u Partizanu, iz kog je 1. jula 2018. prešao u Fiorentinu kada je njegova tržišna vrednost bila procenjena na milion evra, ali je klub iz Firence platio dvostruko više, da bi obezbedio potpis supertalentovanog napadača kog su hteli i drugi klubovi. 

Sada je on višestruko skuplji, a tome su doprinele i fantastične igre u Italiji, gde je nedavno Vlahović oborio "neoborivi rekord", ali i u reprezentaciji Srbije, u čijoj je omladinskoj selekciji šest puta bio strelac na 11 utakmica, dok je u "A" timu "orlova" dao sedam golova na 14 mečeva.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024