NEMA BRIGE, DEJAN NE IDE: Stanković ostaje bar do leta, sa ciljem da donese petu vezanu titulu

Novosti online

07. 12. 2021. u 08:00

ODLAZI, ne odlazi, ostaje, ne ostaje, čas ovako, čas onako. U najgorem mogućem trenutku po Crvenu zvezdu pojavile su se priče i spekulacije oko Dejana Stankovića i njegovog (ne)prelaska u Sampdoriju.

НЕМА БРИГЕ, ДЕЈАН НЕ ИДЕ: Станковић остаје бар до лета, са циљем да донесе пету везану титулу

FOTO: FK Crvena zvezda

Prema poslednjim informacijama, ne mrda sa "Marakane" bar do leta.

Međutim, nekoliko dana pred utakmicu godine sa Bragom (četvrtak), pred odlučujuću bitku od koje crveno-belima zavisi evropski status na proleće, najmanje je svima na stadionu "Rajko Mitić" trebalo da tema broj jedan bude odjednom stvorena dilema hoće li se njihov trener uskoro preseliti u Italiju.

Ovu lavinu protivrečnih informacija pokrenuli su "dobro obavešteni" novinari iz Italije, saznanjem da je Stanković prihvatio poziv i uslove Sampdorije da već za nedelju-dve preuzme ekipu. A zatim da od toga neće biti ništa jer Crvena zvezda ne želi da ga pusti jer ima ugovor do kraja sledeće sezone. Ovo obrazloženje bode oči jer je u bliskoj prošlosti bar nekoliko puta generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić bio izričit da Zvezda neće zadržavati nikoga ko iz bilo kojih razloga ne želi da ostane na "Marakani". Najbolji primer su Stankovićevi prethodnici - Grof Božović i Vladan Milojević su se povukli kada su oni hteli, pre isteka ugovora. I niko ih nije zadržavao.

Poznato je i odranije da je klub iz Đenove pikirao Dekija, odnosno da je predsednik Masimo Ferero prilično bio navalentan u nameri da ga privoli, tako da nije bilo reprezentative pauze a da ga nije odveo na neki ručak ili sastanak. Sampdorija se ove sezone bori za opstanak, i njen trener Roberto Daversa često je bio meta kritika. Zato su mediji na Čizmi uvereni da Daversa sigurno neće "preživeti" u slučaju neuspeha u derbiju Đenove, dan posle meča između Brage i Zvezde.

Iako je u centru pažnje, Stanković se još nije oglašavao ovim povodom, što je i razumljivo, jer bi bilo neozbiljno da se fokus skreće sa meča protiv Brage. Pred meč sa Napretkom (2:0) Mister je naglasio da njegovi fudbaleri nisu zasićeni, već samo umorni zbog brojnih obaveza. Zato se navijači Zvezde s pravom pitaju da li se njihov trener zasitio, što je moglo da se bar nasluti iz njegove izjave u kojoj kaže da je "sa svih strana veliki pritisak, što se vidi po mojoj kosi". Veliki je ljubimac zvezdaša i njima ne bi smetalo da još malo oćelavi, samo da se domogne pete uzastopne titule. nZ. ĆOROVIĆ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!