BAJERN JE GAZDA U NEMAČKOJ: Levandovski bolji od Halanda, Bavarci slavili u derbiju

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

04. 12. 2021. u 20:33

UTAKMICA Borusija Dortmund - Bajern opravdala je epitet derbija kola u Bundesligi.

БАЈЕРН ЈЕ ГАЗДА У НЕМАЧКОЈ: Левандовски бољи од Халанда, Баварци славили у дербију

FOTO: AP/Tanjug

Tim iz Minhena se na kraju radovao - 2:3 i na taj način jasno rivalima stavio do znanja da je on gazda u Nemačkoj, pošto se ovim trijumfom zacementirao na prvoj poziciji sa 34 boda, četiri više od "milionera".

Svega je bilo na ovoj utakmici - crveni karton, pet pogodaka, jedan preokret. Junak je bio fantastični Robert Levandovski koji je još jednom pokazao kako fudbalsko umeće poseduje.

Počelo je žestoko na obe strane. Već u 5. mintutu domaćin je poveo preko Džulijana Brandta, da bi četiri minuta kasnije na semfaoru pisalo 1:1. Strelac je bio sjajni Poljak kome je to bio 16 gol u Bundesligi.

Bajern je u najboljem mogućem trenutku stigao do prednost. Igrao se 44. minut kada je Kingsli Koman pogodio za vođstvo aktuelnog šampiona Nemačke.

Nije taj gol pokolebao tim Marka Rozea koji je krenuo po izjednačenje i do njega je stigao zahvaljujući Erlingu Halandu koji je tako vratio nadu da Dortmund može do celog plena.

Erling Haland/FOTO: AP/Tanjug

U 77. minutu ponovo je na scenu stupio Levandovski. Poljak je bio precizan sa bele tačke i ispostavilo se da je to bio poslednji pogodak viđen na "Signal Iduna Parku".

Samo minut kasnije trener "milionera" dobio je drugi žuti karton (oba zbog nesportskog ponašanja), pa je domaćin do kraja utakmice bio lišen pomoći šefa stručnog štaba.

Bajern u narednom kolu dočekuje Majnc, dok Dortmund ide na noge Bohumu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili