JUVENTUS SE BACIO NA NOVOG SRBINA: Vlahović ne može, rezervna varijanta njegov kolega iz reprezentacije

Novosti online

26. 11. 2021. u 11:08

JUVENTUS je izgleda digao ruke od Dušana Vlahovića.

ЈУВЕНТУС СЕ БАЦИО НА НОВОГ СРБИНА: Влаховић не може, резервна варијанта његов колега из репрезентације

Foto: Epa / JULIEN WARNAND

"Stara dama" više nije jaka kao pre, a Fiorentina ne želi da proda Srbina direktnom konkurentu. Sve je izvesnije da će iz Firence Dušan otići na drugu stranu Evrope.

Svesni su toga u Torinu, pa su se već bacili u potragu za novim pojačanjem. Torinski list Tutosport javlja da je Juventusova alternativa za poziciju „devetke“ još jedan srpski napadač – Aleksandar Mitrović.

Mitrović je dao 21 gol na 18 mečeva u Čempionšipu, bio prvi strelac Srbije u kvalifikacijama za Mundijal i postigao gol u Lisabonu vredan plasmana u Katar. Neosporno je da je Mitrović garancija golova, a to je ono što je Juventusu najpotrebnije.

Tutosport piše da je Juventusov direktor Federiko Čerubini ostao dan duže u Londonu posle gostovanja Čelsiju i da je jedan od razloga za to Aleksandar Mitrović. Raspitivao se uživo o njegovom statusu, planovima i uslovima pod kojima bi mogao da promeni sredinu. Razgovarao je i o odlascima Arona Remzija i Dejana Kuluševskog za koje postoji interesovanje na Ostrvu.

Mitrović nije tako skupa varijanta kao Vlahović, ali nije ni jednostavna transfer operacija. U Fulamu je već skoro četiri godine, najbolji je igrač kluba, navikao se na život u Londonu. Prema nekim informacijama iz ostrvskih medija, Mitrović je najplaćeniji igrač Čempionšipa sa ugovorom vrednim 100.000 funti nedeljno, što je na godišnjem nivou preko 6.000.000 evra bruto.

U Juventusu je to u rangu ugovora koje imaju Kjelini, Bernardeski, Danilo, Morata, Lokateli, ali ako Mitrović prihvati selidbu u Torino, Italijani bi morali da plate obeštećenje Fulamu, koje ne bi bilo manje od 25.000.000 evra.

Još jedan težak zadatak pred "starom damom"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna