DULE SAVIĆ FASCINIRAN PIKSIJEVIM "ORLOVIMA": Ova Srbija je maestralna

Z. ĆOROVIĆ

18. 11. 2021. u 08:45

OVA Srbija sa Piksijem na čelu je pokazala ogromnu dozu patriotizma, momci su izgarali u dresu sa nacionalnim grbom, niko nije otkazivao i zato je red da svi navijači maksimalno stanu iza njih. Svi uslovi su stvoreni da se opet vrati kult reprezentacije - poručio je u razgovoru za "Novosti" Dušan Savić, jedan od doajena našeg fudbala.

ДУЛЕ САВИЋ ФАСЦИНИРАН ПИКСИЈЕВИМ ОРЛОВИМА: Ова Србија је маестрална

FOTO: N. Skenderija

- Navijači Zvezde, Partizana, Vojvodine, OFK Beograda i drugih klubova trebalo bi da budu ujedinjeni u podršci reprezentativcima, jer su igrom, ponašanjem, borbenošću i odnosom to zaslužili - ističe Savić i dodaje:

- Selektor Stojković uspeo je da im povrati veru u državni tim, u njihove kvalitete i na kraju smo se maestralno plasirali na Svetsko prvenstvo u Kataru. Na način koji je ulio ogromno samopouzdanje timu i navijačima. Stvorili su se svi uslovi da stadioni budu puni kada igra reprezentacija i da se ona voli kao što se vole klubovi.

MRZEĆE NAS DOK POSTOJIMO

DULETA Savića nije iznenadila prijava UEFA takozvanog Kosova zbog toga što su naši reprezentativci nosili majice sa patriotskim stihom.

- Na zapadu ništa novo. Mržnja Šiptara nije nova, trajaće dok mi postojimo. Ovoga puta prednjačili su u gluposti, a njihova glupost je nemerljiva. Verovatno su se naljutili što nije cela pesma na majici, već samo prvi stih. Ako im nedostaje, dopisaćemo...

Čuveni golgeter je fasciniran igrom i zalaganjem Piksijevih momaka.

- Najviše mi se dopao timski duh, koji je na kraju dao rezultat. On ih je odveo u Katar i "kupio" navijače. Igralo se timski, profesionalno, borbeno, sa puno ljubavi, što je kod svih izazvalo poverenje i poštovanje. Imali smo situaciju da gubimo 2:0 protiv Portugalije, pa se dignemo i izjednačimo. U Irskoj smo bili superiorni, pa smo sami sebi dali gol. Na kraju, u Lisabonu, iako smo rano primili gol, po igri, ponašanju i borbenosti bilo je očigledno da ćemo pobediti. Bilo je pitanje kada ćemo dati prvi, a zatim i drugi gol. To se osećalo u vazduhu, da postoji hemija između komandanta vojske i vojnika.

Komandant "orlova" nagrađen je biranim pohvalama i komplimentima.

- Pre godinu dana sam rekao da je došao pravi trenutak za Piksija. Posle skoro deset godina takmičarskog staža u Japanu i Kini, fudbalskim rečnikom, ispekao je zanat i došao spreman za ulogu selektora. Verovao sam da može da nas odvede u Katar. Ipak, iskren da budem, nisam očekivao da će tako brzo uspeti da se napravi tim koji ovako funkcioniše, koji ima dušu i igra pravi, napadački fudbal. I pre svega, da će se na briljantan način plasirati na Mundijal.

ŽELIM DA ZVEZDA BUDE NAJBOLjA

POSLE dužeg perioda Zvezda i Partizan ponovo će voditi veliku bitku za titulu prvaka Srbije.

- Volim da bude zanimljivo prvenstvo i da Zvezda bude najbolja na kraju. Mislim da Zvezda ima bolji tim, ali se ne smeju praviti greške poput one u Surdulici. To je nešto što je, po mom mišljenju, nezamislivo, ali, eto, i to se dešava - kaže Savić.

Kao igrač koji je u karijeri dao više od 200 golova, Dule Savić je maksimalno kompetentan da kaže koju više i o našem ubitačnom dvojcu Mitrović-Vlahović.

- I po formi i po kvalitetu mogu da igraju u tandemu. Samo je pitanje taktike za koju se selektor opredeli u odnosu na protivnika. Najbitnije u čitavoj priči je to što je stvoreno poverenje između Piksija i igrača, pa kad kaže Mitru da je bolje da uđe drugom poluvremenu, on tu odluku primi bez ljutnje, pa onda bude spreman da postigne gol u poslednjem minutu. Ne zaboravite da je tu i Jović, koji igra u Realu. Odnos je profesionalan, bez sujete, ljutnje. Na kraju se pokazalo kakvi smo kad jedni drugima verujemo.

BONUS VIDEO: Orlovi slave u svlačionici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju