NOVAK KORISTIO "MAGIJU"! Đoković "nokautirao" još jednog rivala na Završnom mastersu, grabi ka istoriji

Novosti online

17. 11. 2021. u 14:02 >> 15:19

NOVAK Đoković se plasirao u polufinale Završnog mastersa koji se održava u Torinu, obezbedivši to i pre svog narednog takmičarskog nastupa.

НОВАК КОРИСТИО МАГИЈУ! Ђоковић нокаутирао још једног ривала на Завршном мастерсу, граби ка историји

Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta je u drugom kolu savladao petog sa ATP liste Andreja Rubljova, sa 6:3, 6:2, a u trećem se neće sastati sa Stefanosom Cicipasom, koji je danas odustao od takmičenja zbog povrede lakta, već sa njegovom zamenom Kameronom Norijem.


U zavisnosti od toga kako Britanac Nori bude večeras odigrao protiv Kaspera Ruda, može da se desi da taj rezultat omogući Noletu da se već tada kao prvoplasirani iz grupe plasira u polufinale, a u suprotnom će to moći da obezbedi u petak. 


Pa opet, početak meča sa Rusom nije baš najavljivao uspešan dan za najboljeg na svetu. Doživeo je brejk, i to uz prilično loše sopstveno izdanje, ali se desilo ono što je publika mogla da vidi i u prvom kolu, kada je Đoković isto tako počeo da igra protiv Kaspera Ruda, pa ga pobedio.


Samo, ovoga puta je pobeda bila impresivnija. I to uz neke istinske bravure, kakve se čak ni u Đokovićevoj igri ne viđaju.


Jeste Novak majstor defanzive, jedan od najpokretljivijih, najgipkijih tenisera na planeti, ali je na momente izvodio i dve "špage" u razmaku od nekoliko sekundi, i to na različitim uglovima svoje polovine terena.


To je, uz dva brejka u uvodnoj deonici, bila najava prvog u narednoj, a kako je "magijom" potpuno opčinio Rusa, nemoćnom Rubljovu nije ostalo ništa nego da priča sam sa sobom, sleže ramenima i traži odgovor na pitanje - da li je uopšte moguće pobediti ovakvog tenisera?
U ovakvom danu, uz pomenuto izdanje čoveka koji juri rekord Rodžera Federera od šest titula na Završnim mastersima, to je bilo nemoguće.

Apsolutno nemoguće.

Evo i kako je meč protekao uz prenos na portalu "Novosti".

 
KRAJ! POBEDA NOVAKA! Đoković - Rubljov 6:3, 6:2

5:2 - Brejk Đokovića! Novak igra nestvarno dobro. Izgubio je na servis rivala samo poen. Još gem do pobede.

4:2 - Dogurao je Nole do 11 asova (četiri više od rivala), a sa dva u ovom gemu došao je korak bliže pobedi.

3:2 - Konačno da deo publike koji navija za Rusa ima čemu da se raduje u Torinu. Bar privremeno. Uz jedan izgubljeni poen Rubljov je osvojio servis-gem, ali u drugom setu brejk prednosti ima Nole. Koji ima i set prednosti i svega tri gema ga dele od pobede.

3:1 - Nemoćan je sada Rubljov. Kao da nije peti igrač sveta, deluje potpuno bezidejno, a i sve više se nervira, jer em njegov rival igra gotovo savršeno, em on sam greši kada se čini da to teško da će biti slučaj...

2:1 - Brejk Đokovića! Kakva čuda čini Srbin! U jednom poenu je napravio dve maltene špage, spasao se iz "izgubljenih" pozicija tim bravurama, i to najpre u jednom uglu terena, pa odmah zatim u drugom. I, to je potpuno zbunilo Rusa, koji je lopticom pogodio mrežu, time omogućio brejk šansu Noletu, a onda je i u sledećoj razmeni pogrešio. Oduševljen je srpski teniser ovim bravurama, diže ruke od zadovoljstva, a oduševljena je i publika, koja ga gromoglasno pozdravlja. "Teniska magija" na delu... 

1:1 - Nastavlja Đoković sa dobrim serviranjem. Uz samo jedan izgubljeni poen došao je do izjednačenja.

0:1 - Prvi put na ovom meču Andrej Rubljov vodi. Imao je 40:15, Đoković mu je prišao na poen zaostatka, ali naredni je pripao Rusu.

6:3 - Set za Đokovića! Uz sedam odserviranih asova (više nego dvostruko više od suparnika, koji ih je imao tri), Đoković je priveo prvu deonicu kraju u svoju korist, iako je ona otpočela brejkom Rubljova. Fantastično je potom zaigrao Nole, manje grešio od suparnika (koji je samo forhendom napravio osam neiznuđenih grešaka, a 14 ukupn; Nole ih je imao svega šest), pa za 36 minuta došao do osvajanja seta.

5:3 - Brejk Đokovića! U prilično "rastrzanom gemu", u kome su obojica grešila, pa su razmene bile vrlo kratke, Novak se bolje snašao. Došao je do brejk lopte, a onda, iako je rival imao inicijativu, uspeo da "pročita" gde će Rubljov pokušati da poentira, pa tamo (levo) potrčao na vreme i poslao neodbranjivu dijagonalu za direktan poen i vođstvo od 5:3.

4:3 - "Poen za poen" igralo se u Novakovom servis-gemu, sve dok na 30:30 Đoković novim asovima (tri u ovom gemu) nije došao do nove prednosti. Sada je 4:3, a sledeći servira Rubljov.

Tanjug/AP

Andrej Rubljov

3:3 - Sve zanimljivija borba u Torinu. Andrej Rubljov jeste osvojio servis gem, ali ga je Novak Đoković iznova prilično namučio. Ipak, dalje od dva osvojena poena Nole nije uspeo da ode. Za sada.

3:2 - Fantastičnom bekhend paralelom, posle dve "neuspešne" dijagonale, Đoković je dobio još  jedan svoj servis gem. Sada već to deluje daleko, daleko bolje nego u uvodna dva minuta. Posle 21 minuta od početka meča, 3:2 vodi Srbin, a serviraće sledeći - Rus.

2:2 - "Pretio" je Nole, želeo novi brejk, ali se Rubljov izvukao dobrim bekhendima. Forhend ga baš i "ne sluša" na početku ovog meča, ali se spasao Rus i pored brejk prilike za najboljeg igrača sveta.

2:1 - Kakav "nastavak" Noleta. Servisima je potpuno poremetio defanzivnu koncepciju petog igrača sveta i preokrenuo rezultat. 

1:1 - Brejk Đokovića! Kao da se "naljutio" Novak posle vrlo lošeg prvog gema. Zaigrao je izuzetno sigurno, vraćao je servise kao od šale, a sa osnovne linije brzo preuzimao inicijativu. Na to se nadovezao jedan očajan udarac Rubljova pri brejk šansi za najboljeg na svetu i - eto brejka.

0:1 - Brejk Rubljova! Isti početak kao prekjuče, kada je Novak ispustio uvodni servis gem. Nadamo se da će se i ovaj meč završiti kao taj protiv Kaspera Ruda...

14.12 - Susret je počeo, i to nakon iznenađujuće vesti: ŠOK U TORINU: Novak Đoković dobio otvoren put ka finalu, povukao se njegov veliki rival!

14.00 - U toku je predstavljanje aktera ovog duela. Očekuje se da, posle kraćeg zagrevanja, meč počne oko 14.10.

Uoči meča

Iako su Novak Đoković i Andrej Rubljov osvojili ukupno 15 ATP titula u 2020. i 2021, nikada se dosad nisu sastali u međusobnom meču, pa će ovo biti njihov prvi duel u istoriji "belog sporta".


Nole je pohod na izjednačavanje rekorda Rodžera Federera od šest titula na Završnom mastersu počeo dobivši debitanta Kaspera Ruda sa 7:6, 6:2, a Rus je bio još impresivniji.
Rubljov je pobedio Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 6:4, pritom nijednom nije dozvolio Grku da dođe do brejk prilike, što i ne čudi - ruski teniser je izgubio samo četiri poena na svoje uspešne prve servise (37/41).

Tanjug/AP

Novak Đoković



Andrej Rubljov, peti na ATP listi, debitovao je na ovom turniru 2020. godine, kada je izgubio od Rafaela Nadala i pomenutog Cicipasa.


Grk će, sa druge strane, večeras pokušati da ostane u igri za plasman u polufinale - od 21 sat se sastaje sa Rudom.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!