DRAGOVIĆ SVESTAN VAŽNOSTI POBEDE: Da smo izgubili u Novom Sadu - ode titula!

Z. ĆOROVIĆ

08. 11. 2021. u 20:48

KOLO sreće se okrenulo, pa vratilo na Zvezdinu stranu. Maleri su se ređali i izređali, tmurni oblaci su se razišli i sunce je ogrejalo šampiona.

ДРАГОВИЋ СВЕСТАН ВАЖНОСТИ ПОБЕДЕ: Да смо изгубили у Новом Саду - оде титула!

FOTO: FK Crvena zvezda

Rano isključenje Degeneka, pa nespretno primljen pogodak u duelu sa Midtjilandom (0:1), kulminiralo je baksuzlukom u Novom Sadu kada je štoper crveno-belih Aleksandar Dragović postigao auto gol. Vojvodina je vodila na poluvremenu, a odbrana titule nikada kao pre nije visila o tanjem koncu...

BORJAN PREKO 200

Milan Borjan/FOTO: M. Vukadinović

NEKOLIKO zanimljivih jubileja ostvarili su Zvezdini fudbaleri na poslednje dve utakmkice. Protiv Vojvodine, Marko Gobeljić je odigrao 160, Aleksandar Katai 120, Njegoš Petrović 80, a Seku Sanogo 60. utakmicu za crveno-bele.

Pre toga, u duelu sa Midtjilandom, kapiten Milan Borjan upisao je svoju 200, a El Fardu Ben 150. utakmicu u Zvezdi.

Međutim, fudbal je opet režirao neki svoj film i pokazao kako se u ovom sportu nad sportovima sve brzo okrene. Zvezda je u drugom poluvremenu napravila preokret, junak je bio baš Dragović, strelac za trijumf. I to nije bilo sve. Vrhunac zvezdaške radosti desio se nakon novosadskog slavlja, kada je Partizan neočekivano kiksnuo protiv Proletera. Prednost se smanjila, trka zaoštrila i sve one priče koje se na "Marakani" mesecima ponavljaju kako Zvezda ima ubedljivo najbolji i najjači tim u Srbiji - sada mogu mnogo laške da se dokažu.

- Dosta teška utakmica za nas, primili smo gol mojom greškom, pa smo dosta nervozno završili poluvreme jer smo znali da ako izgubimo protiv Vojvodine ispadamo iz trke za titulu. Na poluvremenu smo se u svlačionici dogovorili da ćemo dati sve od sebe da okrenemo rezultat i pobedimo, i hvala bogu pogledao nas je, i preokrenuli smo - rekao je Dragović, kome je ovo bio treći pogodak u crveno-belom dresu.

Pogodak je predosetio saigrač Slavoljub Srnić...

- Znali smo koliko je teška utakmica pred nama i koliko bi nam ova pobeda značila. Hteo sam da otrčim kod navijača da proslavim pogodak, ali mi je Srnić rekao pre meča da postižem gol, pa sam morao sa njim i da ga proslavim. Rekao sam već da sam spreman i da igram napadača ako je to potrebno, tako da mi nije problem i da budem strelac kada je to bitno. Bog gleda sve dobro što radim, pa mi na ovakve načine vraća za moj trud - emotivno je doživeo Dragović trijumf u Novom Sadu.

BONUS VIDEO: Gol Dragovića za preokret - 2:1 za Zvezdu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri