ZVEZDA SLAVILA NA KARAĐORĐU: Crveno-beli teškom mukom savladali Vošu

A. Ilić

07. 11. 2021. u 18:37 >> 17:33

U DERBIJU 16. kola Superlige Srbije sastali su se Crvena zvezda i Vojvodina. Nakon preokreta na "Karađorđu" slavio je tim iz Beograda 1:2 (1:0)

ЗВЕЗДА СЛАВИЛА НА КАРАЂОРЂУ:  Црвено-бели тешком муком савладали Вошу

FOTO: M. Vukadinović

Znatno je bolje počela Vojvodina meč na "Karađorđu". Odbrana Crvene zvezde imala je "žute minute" tokom tog prvog poluvremena, a to su koristili igrači Vojvodine. To im je donelo i vođstvo, ali je Zvezda u drugom periodu zaigrala znatno bolje, a tome su doprinele tri izmene Dejana Stankovića na poluvremenu kada je na teren poslao Gobeljića, Erakovića i Falka.  

U periodu od 23. minuta do 31. na terenu jebila samo Vojvodina. Mrkaić se našao u odličnoj šansi. Proigrao ga je Vukadinović, ali je bio neprecizan. Samo tri minuta kasnije iz srca peterca promašio je zicer, da bi Mirko Topić u 31. minutu šokirao rivala. Zatresao je mrežu nakon odlične akcije po desnoj strani. Na putu ka golu lopta je pogodila Aleksandra Dragovića i završila u mreži Milana Borjana. 

Gol kao da je razljutio goste. Pokušao je Ben minut kasnije, a potom u 34. minutu i Aleksandar Katai. Nije bilo opasnosti po Nikolu Simića. Da bi u 38. njegov prezimenjak Veljko dobro proigrao Miljana Vukadinovića, a on je samo pogodio spoljni deo mreže. 

Pred smiraj prvog poluvremena Petar Stanić je oprobao udarac, a stativa je bila naklonjena domaćem sastavu. 

Od starta drugog poluvremena izmene koje je napravio Dejan Stanković bile su dovoljne da podignu kvalitet. Mirko Ivanić je u 50. minutu proigrao Kataija, a vezista Beograđana našao se u ofsajdu, te je gol Milana Pavkova bio poništen. 

Ipak, momak iz Vojvodine postigao je gol samo tri minuta kasnije, fenomenalno ga je proigrao Petar Stanić, a Zvezdin gorostas tukao je glavom po lopti. 

Već u 61. minutu totalni preokret Zvezde. Aleksandar Dragović se iskupio za grešku kod gola rivala. Lepo ga je proigrao Lorenco Sanogo. 

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2

(Topić 31' - Pavkov 53', Dragović 61') 

90' Tri minuta igraće se u nadoknadi vremena. 

85' Zanimljiva odluka Dejana Stankovića, umesto napadača Milana Pavkova na teren je ušao Nenad Krstičić. 

77' Menja Mrkaića Slavoljub Đorđević, na teren je ušao Bastajić. 

69' Novi pokušaj domaćih. Uroš Kabić je sa velike distance šutirao, Borjan brani. 

64' Petar Stanić će mesto na terenu ustupiti Njegošu Petroviću. Fantastična igra omladinca Zvezde do sada. Pokušao je sada Stevanović, a gužvu u šesnaestercu otklonio je Marko Gobeljić. 

63' Centaršut Zukića, Stevanović je zakačio loptu, nemaju u ovom napadu domaći sreće. 

61' Aleksandar Dragović se iskupio za grešku kod gola rivala. Crveno-beli vode golom defanzivca. Treći gol reprezentativca Austrije. 

 

60' Odlična kontra Kataija, koji nakon solo prodora dolaze do prilike u šesnaestercu rivala, Nikola Simić dobro reaguje. Pravi još jednu promenu Slavoljub Đorđević. Gabić je ušao umesto Vukadinovića. 

53' Stanić je dobro podigao loptu, a Milan Pavkov ovoga puta koristi priliku da zatrese mrežu. 

 

52' Ne brane se domaći, zapretili su još jednom iz daljine, ali udarac ide visoko preko gola Zvezde. 

50 ' Ivanić je proigrao Aleksandra Kataija, koji, čini se da je bio u ofsajdu. Pavkov je zatresao mrežu, a nakon pregleda snimka poništen mu je pogodak zbog ofsajda. 

 

49' Pokušao je da zapreti Zukić, bez mnogo problema intervenisao je Milan Borjan. 

46' Tri izmene odlučio je da napravi Dejan Stanković na startu drugog dela meča. Marko Gobeljić ušao je na mesto Milana Gajića, Felipe Falko zauzeo je mesto El Fardu Benu, dok je  Radovan Pankov mesto ustupio Strahinji Erakoviću 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA 

45' Petar Stanić pogodio stativu! Fudbaler Crvene zvezde šutirao je sa pristojne udaljenosti, savladao Simića, ali je saveznik Voše bila stativa. 

38' Veljko Simić je dobro proigrao Vukadinovića, koji je šalje do Busnića, a on pogađa spoljni deo mreže Zvezde. 

34' Šutirao je i Katai, ponovo neprecizno. Znatno ofanzivnija Zvezda nakon primljenog gola, ali ni crveno beli iz Novog Sada ne odustaju od svoje igre koja im je i donela vođstvo. 

32' Ben je brzo sa druge strane pretio, a fantastično reaguje Nikola Simić. 

31' Vojvodina je povela golom Topića nakon kontra napada. Pogodila je lopta na putu ka golu Zvezde Aleksandra Dragovića, te je Borjan bio nemoćan. 

28' Mladi Marko Bjeković napustio je igru zbog povrede, a na terenu ga je zamenio Igor Jeličić. Prinutna izmena za domaći sastav. 

26' Ponovo je Mrkaić bio u fantastičnoj prilici. Devetak je poslao oštar centaršut, a mladi Mrkaić promašuje gol iz srca peterca. 

23' Vukadinović je proigrao Momčila Mrkaića fantastično, nedostajalo je malo ofanzivcu domaćih da glavom pošalje loptu ka mreži Milana Borjana, promašio je ceo okvir gola. U narednom napadu Mrkaić je dobio žuti karton zbog udaranja Dragovića laktom u glavu 

21' Bezidejno za sada izgleda Crvena zvezda, šutirao je i Pavkov iz velike udaljenosti, traljavo je to bilo. 

20' Pokušao je Ivanić nakon dodavanja Gajića, šutirao je vezista iz srca šesnesterca, desno od gola Nikole Simića odlazi lopta. 

10' Nema za sada ozbiljnih šansi. Mlaka igra uglavnom između šesnaesteraca, bez mnogo posla za golmane oba tima. 

1' počela je utakmica na stadionu Karađorđe. Navijači crveno-belih razvili su transparent posvećen treneru Federiku Panonćini koji je nakon meča protiv Mitjilanda završio u bolnici nakon što ga je neko sa tribina pogodio u glavu. 

FOTO: FK Crvena zvezda

UOČI MEČA 

Vojvodina: Simić N, Bjeković, Devetak, Stevanović, Kovačević, Topić, Zukić, Busnić, Simić, Vukadinović, Mrkaić.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Dragović, Rodić, Sanogo, Ivanić, Stanić, Ben, Katai, Pavkov.

Vojvodina je poslednji trijumf protiv beogradskih crveno-belih upisala davne 2016. godine kada je na stadionu u Beogradu novosadski tim slavio 1:3. 

Nakon toga upisala je Zvezda 14 pobeda, a jedan meč završen je bez pobednika. 

Fudbalski praznik će zbog kartona propustiti napadač, kapiten Nemanja Čović. Takođe, Novosađani će biti lišeni usluga i sjajnog defanzivca Novice Maksimovića.

- Problem je to, ozbiljan - kaže Slavoljub Đorđević, trener Vojvodine. - Njih dvojica "drže teren i svlačionicu". Međutim, u prethodna tri duela, kojima smo pokrenuli niz uspeha, nastupilo je mnogo igrača pošto smo pravili rotacije u timu. Imamo dobru klupu i uveren sam da će svi na terenu hrabro dočekati šampiona.

Govorio je šef stručnog štaba Zvezde upravo o kapitenu domaćina koji će propustiti meč. 

- Čović ne igra, to je momak koji nam je uvek pravio probleme, zna da zadrži loptu, skoči iako nije preterano visok, ima fenomenalan tajming. Njegovo zadržavanje lopte kada pomogne ekipi da napravi tih 15 do 20 metara unapred je od velikog značaja za Vojvodinu. Sigurno da će Vojvodina gledati da nadomesti taj nedostatak u to sam siguran, organizovani su na terenu, nemaju problem  ni da se organizovano brane, kada napadaju dosta koriste prekide, tranziciju ofanzivnu. Biće zahtevna utakmica.  

Osvrnuo se Stanković i na prvi duel odigran ove sezone sa novosadskim timom.

- Na Marakani je bila jedna utakmica, mi smo bili dosta agresivni i  dosta smo napadali, jednostavno igrali su koliko smo im dozvolili. Dosta smo šansi tu utakmicu promašili. Voleo bih da se nadgravano, da i oni i mi iađemo visoko. Ako budemo u problemu sigurno ćemo se braniti organizovano, i biti kao ekipa ispred našeg kaznenog prostora ako to bude zahtevala situacije,  tako da će verovatno i oni to uraditi u zavisnosti od ritma i nae postavke. Ući ćemo u utakmicu kao da nam je poslednja u životu – zaključio je Stanković.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)