POPOVIĆ ZA "ORLOVE" Ivica Ilijev: "Tim je pokazao da poseduje potencijal, Mening se još traži"

M. BLAŽIĆ

05. 11. 2021. u 19:11

BELGIJANCI verovatno jesu fizički jači, besprekorni u duelima, imaju Ođiđe-Ofoea, koji u svakom trenutku može ni iz čega da stvori nešto, ali definitivno nisu bauk.

ПОПОВИЋ ЗА ОРЛОВЕ Ивица Илијев: Тим је показао да поседује потенцијал, Менинг се још тражи

FOTO: FK Partizan

Uverili su se crno-beli u to u četvrtak uveče u Gentu, gde im je najpre gol visio u vazduhu, da bi posle svega rezonski i opravdano žalili što u kofere pred povratak u Beograd nisu "spakovali" sva tri boda (1:1).

- Ponosan sam na igrače posle remija sa Gentom. Rekao sam i posle prvog meča u Beogradu, da je epilog mogao da ode i na jednu i na drugu stranu. Kada se osvrnem na kvalifikacioni ciklus, imali smo osećaj da ćemo se sa Belgijancima boriti za prvu poziciju u grupi i teren je pokazao da smo bili u pravu. Definitivno smo mi i oni najkvalitetniji u grupi, negde izjednačeni po kvalitetu, pa su detalji odlučivali o poretku - istakao je prilikom sumiranja utisaka sportski direktor Ivica Iliev.

Novi sistem, sa tri defanzivca, u koji su crno-beli uskočili praktično bez uvežbavanja na treninzima, doneo je logično i pluseve i minuse.

- Ekipa je izašla hrabro, bez treninga na stadionu na kome se igrao meč, prvi put u novom sistemu, pa početak nije obećavao da ćemo kasnije prisustvovati evropskoj predstavi Partizana. Kasnije smo "ubrzali", ekipa je počela da igra i nijednog momenta nije bila inferiorna. Štaviše, imala je vođstvo, neke zrele prilike i situaciju da utakmicu privede kraju pobedom. Najbitnije je da smo gotovo sigurni učesnici proleća u Evropi i verujem da ćemo nastaviti na ovaj način, da možemo da napravimo nešto veliko, jer je tim u svim dosadašnjim mečevima pokazao da poseduje potencijal.

Sjajna partija Slobodana Uroševića se našla pod lupom prvog čoveka sportskog sektora Partizana.

- Ne mogu da kažem da tako nešto može da se predvidi. Urošević je postigao spektakularan gol, koji možda ne priliči njegovoj poziciji, i zato je utisak još jači. Da je neko drugi postigao nešto slično, mi bismo sada ispevali pesme na tu temu. Čestitao sam mu, ne samo za gol, već za utakmicu, jer smatram da je najbolja u dresu Partizana

Za razliku od levog beka, holandski ofanzivac još mora da se dokazuje da bi zaslužio pohvale.

- Menig se još traži. Rekao sam mu da od njega očekujem uticaj u završnoj trećini terena, da bude direktniji, bezobrazniji. Zato smo ga doveli. To je pokazivao u holandskoj ligi, ofanzivnoj, dozvoljava više prostora napadačima, dok je naša tvrda defanzivno, pa Kvinsi ne pronalazi individualnost. Dao je neke golove, ima i asistencije, sve je to u redu, međutim, ne zaboravite da je faktički tek dva meseca u klubu i da nije prošao pripreme, nije imao vremena da upozna saigrače. A mi smo nekad mnogo surovi da mnogo brzo sečemo i kritikujemo.

Na kraju i širok osmeh kada se pomene učinak 22-godišnjeg čuvara mreže.

- Popović je za mene spektakularan i presrećan sam kakav biser imamo u timu, odnosno na golu. Nije moja uska stručnost, ali zaista ne mogu da zamislim gde su mu limiti. Verujem da će u perspektivi reprezentacija Srbije u njemu dobiti prvog golmana - nada se Iliev. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade