PETORKA REPRIZIRA PROLEĆE: Fudbaleri Partizana prethodni put u Evropi uspeli da prezime u sezoni 2017/2018.

N. I.

05. 11. 2021. u 09:37

FUDBALERI Partizana skoro pune tri sezone čekaju da ih "ogreje" sunce i da neko evropsko takmičenje dočekaju kao što su ga i počeli. U dresovima kratkih rukava...

ПЕТОРКА РЕПРИЗИРА ПРОЛЕЋЕ: Фудбалери Партизана претходни пут у Европи успели да презиме у сезони 2017/2018.

FOTO: M. Vukadinović

Dakle, crno-beli su trenutno u Ligi konferencija (sinoć remizirali sa Gentom u četvrtom kolu), koju su mnogi zlonamernici proglasili trećerazrednim evropskim takmičenjem, mnogo manje zanimljivim od Lige šampiona ili Lige Evrope.

Kada su pre četiri godine krenuli u ovaj poduhvat, da prezime na međunarodnoj sceni, na terenu su u ekipi trenera Miroslava Đukića bila čak petorica aktuelnih igrača, koje sada vodi Aleksandar Stanojević. Nemanja Miletić, Slobodan Urošević, Danilo Pantić, Saša Zdjelar i Bojan Ostojić su i tada, kao i ove sezone povremeno ili stalno aduti stručnog štaba i navijača Partizana.

Partizan se bori za svoje mesto pod evropskim nebom i 2021/2022, a u grupi B je sa belgijskim Gentom, estonskom Florom i kiparskim Anortozisom. Bije bitku za prvo ili drugo mesto na tabeli grupe B. Pošto je strategija kluba iz Humske već decenijama da u svoje redove vraća nekadašnje asove i trenere, a da fudbaleri zaista umeju da traju godinama, pre svega zahvaljujući svom kvalitetu, nije loše da se podsetimo sezone 2017/2018, kada je "parni valjak" poslednji put u svojoj istoriji prezimio u Evropi, kada je proleće "sletelo" na tu stranu Topčiderskog brda i kada su se navijači radovali uspehu svog tima.

Crno-beli su tada prvo bili u grupi sa Jang bojsom, Dinamom iz Kijeva i albanskim Skenderbegom. Prvu fazu takmičenja Partizan je završio kao drugi na tabeli, sa ukupno osam bodova i gol-razlikom 8:9, odmah iza Jang bojsa koji je imao 13 poena. I onda je u februaru 2018. godine, u prolećnom delu sezone, Partizan naleteo na češku Viktoriju iz Plzenja. U prvom meču u Beogradu bilo je 1:1, a u revanšu u Češkoj je domaćin slavio sa 2:0. U beogradskom duelu je strelac vodećeg gola za crno-bele bio Leandre Tavamba u 58. minutu, a izjednačenje je doneo Raznik u 81. minutu.

Na tom meču su od današnjih Stanojevićevih aduta igrali Miletić, Pantić i Urošević. U revanšu u Češkoj domaćin je neočekivano lako slavio sa 2:0 i nastavio svoj put kroz Ligu Evrope, ka osmini finala ovog takmičenja. U revanšu su nastupili Pantić, Miletić, Zdjelar i Urošević. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)