IZ SENT LUISA U GENT: Preko okeana zbog voljenog Partizana

M. BLAŽIĆ

04. 11. 2021. u 22:00

KADA je ljubav prema klubu u pitanju, onda ništa nije potpuno iracionalno. Bolji primer od Alena Ždrnje iz Sent Luisa verovatno je teško naći.

ИЗ СЕНТ ЛУИСА У ГЕНТ: Преко океана због вољеног Партизана

FOTO: M. Blažić

Od specijalnog dopisnika iz Genta

Slučajan susret u jednom kafiću u Gentu u noći uočiutakmice četvrtog kola Lige konferencija, otkrio nam je gotovo neverovatnu priču koja predstavlja svedočanstvo, prave, izvorne navijačke ljubavi.

Da bi gledao Partizan, Ždrnja je prešao više od 7.000 kilometara, sam, bez društva, a još toliko ga čeka do povratka kući posle utakmice.

- Došao sam u utorak. Leteo sam iz Čikaga osam sati do Amsterdama, a zatim se uputio kod rodbine u Arnem. Sledi povratak u Arnem, let nazad u Ameriku i u nedelju sam već na poslu, na benzinskoj pumpi gde radim - počeo je nesvakidašnju navijačku priču Ždrnja.

Odlazeći iz rodnog Jajca, Ždrnja je neko vreme pokušavao da se pronađe u novonastalim okolnostima, da bi 1999. usledila selidba u SAD, gde je i danas.

- Najpre sam bio u Oklahomi, pa sam se posle lepo snašao u Sent Luisu, i tu sam ostao do dana današnjeg. Ljubav prema Partizanu nije jenjavala sve ove godine, sve utakmice pratim, čitam sve vezano za klub, aktivan sam na navijačkom forumu, doduše u poslednje vreme nešto manje.

Po njegovim rečima, u Sent Luisu za Partizan navija još samo izvesna Irena, dok je u Čikagu, udaljenom četiri sata vožnje, navijačka armija baš brojna.

- Prvi put sam prešao okean da bih bodrio Partizan u jesen 2015. godine, kada smo gostovali u Alkmaru. Tada sam se sreo sa još pet, šest momaka iz Čikaga na stadionu. Moje sledeće gostovanje je bilo u Švajcarskoj protiv Jang bojsa, a prethodno pre ovog Genta u Danskoj, kada smo pobedili Nordsjeland.

Riznica navijačkog sećanja sa lica mesta bi bila još punija da su obaveze na poslu dozvolile. Gostovanje Santa Klari u Ponta Delgadi (oko 4.000 km) mu je praktično bilo "ispred kuće", ali se kockice nisu složile.

- Jako sam želeo da dođem u Mančester i gledam Partizan u toj utakmici. Nažalost, nisam uspeo da se organizujem na poslu pa sam utakmicu gledao na TV-u. Sada mi se sve idealno uklopilo i nisam imao dilemu da li da krenem ili ne. Partizan je za mene ljubav, porodična tradicija, putovanja mi ne predstavljaju problem i dolaziću kad god budem mogao - zaključio je Ždrnja. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju