VREDNI SAMO BODOVI: Luksemburg arhiviran, Srbija pred novim važnim zadatkom

N. ILjUKIĆ

10. 10. 2021. u 17:44

IMA jedno prosto pitanje za navijače fudbalske reprezentacije Srbije. Da li više volite kada "orlovi" igraju kao u Irskoj pa se kući vrate sa bodom, ili kada igraju kao u Lukseburgu i donesu kući sva tri?

ВРЕДНИ САМО БОДОВИ: Луксембург архивиран, Србија пред новим важним задатком

FOTO: FSS

Selektor Dragan Stojković Piksi je pragmatičan čovek i on bi sigurno pristao na scenario po kojem je igrao kao u Irskoj, puna mreža rivala, tri velika boda i njega i sve nas obliva navijačka euforija koja nosi "orlove" ka Mundijalu u Kataru.

RAJKOVIĆ BEZ POSLA

PRVI put od starta ovih kvalifikacija Srbija nije primila gol. Do sada su nam Portugalci dali dva u Beogradu, Azerbejdžan u Bakuu jedan, koliko i Luksemburg u Beogradu, Irci dva u Beogradu i jedan u Dablinu... Preksinoć u Luksemburgu Predrag Rajković je konačno ostao nesavladan.

- Nisam imao mnogo posla, mada je bilo opasnih situacija, koje je odbrana uspela da otkloni. Konačno smo sačuvali mrežu. Naš cilj pred ovo okupljanje je bio šest bodova, ide nam meč kod kuće i verujem da ćemo da odigramo bolje nego u Luksemburgu - optimista je Rajković.

Ali, fudbalska realnost je nešto sasvim drugo. U njoj se, kao i u životu, ne pitate samo vi. Ima 11 igrača i sa druge strane terena. Ima i sudija. U novije vreme čak i dvojica u VAR sobi. E, da su ta dvojica bila malo pribranija i poštenija prema svom poslu i Dušanu Tadiću, Srbija bi u nadoknadi prvog poluvremena preksinoć imala penal u Luksemburgu, verovatno već tada zasluženo vođstvo i raskrčen put ka izvesnijoj i ubedljivijoj pobedi.

Ovako, mršavih 1:0, sa igrom koga nikoga ne može da usreći, su stvari koje donekle brinu stručni štab i navijače pred sutrašnji meč 7. kola kvalifikacija u kojem Srbija na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45 dočekuje Azerbejdžan.

- Po meni, sudija i ljudi u VAR sobi nisu videli čist penal! Primio sam loptu, golman je istrčao i udario po kolenu. Videlo se da je hteo da me spreči da nastavim igru i ne znam kako nije dosuđen penal - analizirao je kapiten Srbije Dušan Tadić još jednom nesporan detalj iz 45. minuta

Lider naše selekcije je priznao i da u Luksemburgu nije viđena Srbija kakvu smo navikli da gledamo od starta kvalifikacija.

- Nismo igrali kako bi trebalo. Mislim da je Luksemburg igrao dosta dobro, dok smo mi morali bolje. Imali smo neke šanse, imali su i oni, ipak, najbitnije je da je upisana pobeda. Sad ćemo ovo da zaboravimo, da izvučemo pouke, da pobedimo Azerbejdžan u utorak, a onda da se spremamo za Portugaliju. Hvala navijačima koji su bili na tribinama, žao mi je što nisu više uživali, ali najbitnije je da svi slavimo pobedu - dodao je Tadić.

FOTO: FSS

Navijači na stadionu, njih nekoliko desetina koji su se skupili iz Luksemburga i okolnih zemalja, očekivali su više od Aleksandra Mitrovića i ostatka ekipe. Veznom redu "orlova" je domaćin prilično kvario posao, pa je ispalo da je samo ona Veljkovića lopta u 68. minutu ka Vlahoviću bila vredna pažnje.

- U ovom ciklusu, naša najslabija utakmica. Možemo i moramo mnogo bolje, ali uspeli smo da pobedimo i moramo da budemo srećni zbog toga. Ali, što se tiče igre - mora bolje. Sada je na redu Azerbejdžan i verujem da ćemo znatno da popravimo utisak - samokritičan je Nemanja Gudelj.

SERGEJ OPREZAN

SERGEJ Milinković-Savić je jedan od igrača od kojeg se očekivalo da poveže sve niti u veznom redu Srbije. Nažalost, on i njegove kolege su bile odsečene od Aleksandra Mitrovića, pa je najbolji strelac "orlova" najviše zbog toga ostavio takođe bled utisak u Luksemburgu.

- Iskreno, malo smo se mučili. Imali smo nekoliko prilika, nismo ih iskoristili. Ali, bitno je da i u takvim utakmicama dođeš do tri boda. Značiće nam ova pobeda, samo ubuduće moramo bolje da uđemo u meč od prvog minuta i da igramo kako znamo. Nadam se da ćemo savladati Azerbejdžan, pa onda da čekamo finale sa Portugalijom - iskren je Milinković-Savić.

Dakle, u najlošijoj utakmici pod Piksijevom dirigentskom palicom, Srbija je došla do vrednih bodova. Red je da sutra protiv Azerbejdžana svi, dole na terenu, počnu da liče na sebe. I da zadrže korak za Portugalijom.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri